SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Hades
  • Perttu
    Leinonen

ENCE:n CS-major päättyi karmeaan pettymykseen

julkaistu: 19.03.2024 23:16

Suomalaisorganisaatio ENCE:n matka PGL Major Copenhagen -turnauksessa päättyi tänään kolmanteen tappioon Opening Stage -vaiheessa. Putoaminen tässä vaiheessa turnausta on järkyttävä pettymys ENCE:lle.

ENCE lähti turnauksen avausvaiheeseen vahvimpien ennakkosuosikkien joukossa. HLTV:n ranking-listalla sijalla 10 majaileva joukkue oli kuitenkin luvalla sanoen surkea kevään päätapahtumassa Kööpenhaminassa.

Viimeisen naulan ENCE:n arkkuun löi FURIA, joka kaatoi kokeneen Lukas “gla1ve” Rossanderin johdattaman joukkueen 1-2 saldolla pelanneiden “kuoleman ottelussa” 2-0.

Ottelu oli alusta saakka brassijoukkue FURIAn hallintaa. Se voitti omassa karttavalinnassaan Miragessa avauspuoliskon 7-5 lukemin hyökkäyspuolella.

CT-puolelle päästyään FURIA hoiti leiviskänsä ongelmitta saatuaan täysostot pyörimään. Loppulukemat Miragesta kirjattiin brasilialaisille 13-8.

Toisena karttana pelattiin ENCE:n valitsema Ancient. ENCE oli avauspuoliskolla jo pahimmillaan 0-5 ja 1-6 tappioasemassa, mutta onnistui kuitenkin kaventamaan eron puoltenvaihtoon mentäessä 5-7 lukemiin.

ENCE hävisi toisen puoliskon alkuun kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta aloitti nousun saadessaan täysiostoja aikaan. Se voitti neljä kierrosta putkeen ja tasoitti tilanteeksi 9-9.

Sitten tapahtui ottelun ratkaissut iso virhe, kun ENCE hävisi 3vs1 tilanteen FURIA:n taitavalle Kaike “KSCERATO” Ceratolle.

Alla olevalla videolla näkyvä tilanne kuvaa melko hyvin ENCEn koko matkaa Kööpenhaminassa. Isoja virheitä, isoissa paikoissa. Virheitä, joita ei saisi tulla tämän luokan otteluissa.

https://twitter.com/pglesports/status/1770166451405554108

 

Tilannetta ei olisi pitänyt onnistua häviämään missään tapauksessa, vaikkakin brassipelaaja KSCERATO on megaluokan tähti.

FURIA nappasi KSCERATO:n häikäisevän clutchin jälkeen johtoaseman jälleen itselleen, eikä siitä enää luopunut. Brasilialaiset napsivat puuttuvat kolme kierrosvoittoa ja ENCEn kohtalo oli sinetöity.

Loppulukemat Ancientista siis 13-9 FURIA:lle.

ENCE hävisi CS2:n ensimmäisessä turnauksessa kolme kertaa brasilialaisjoukkueelle. Tappiot paiN Gamingille ja Imperialle siivittivät suomalaisorganisaation ahdinkoon, josta se ei tällä kertaa pystynyt nousemaan.

Ainoan voittonsa ENCE nappasi KOI:sta ottelussa, joka oli todella lähellä lipsua joukkueen sormien välistä.

Suomalaisorganisaatiolla on mietinnän paikka. Joukkueen esitys oli surkea Kööpenhaminassa. Siitä ei pääse mihinkään.

Vastustajat ovat toki major-turnauksessa aina kovia, jokaisessa ottelussa. ENCEn peli-ilme oli kuitenkin turnauksen avausottelussa tulleen tappion jälkeen alistunut ja vaisu.

Hyvin joukkueena yhteen pelannut joukkue oli nyt kärjistetysti sanottuna ainoastaan keskinkertaisia yksilöitä, joiden otteita virheet sävyttivät liikaa.

ENCEn johtavista pelaajista Pawel “Dycha” Dycha oli myös turnauksessa vain varjo itsestään. Takuuvarmana suorittajana tunnettu puolalainen päätti turnauksen ratingilla 0.72, joka on hänen tasoiselleen pelimiehelle yksinkertaisesti luokaton.

FURIA jatkaa matkaansa huomenna 2-2 saldolla pelaavien otteluun, jossa se kohtaa portugalilaisen SAW:n.

ENCE puolestaan poistuu CS2:n ensimmäisestä major-turnauksesta ison pettymyksen saattelemana.

Kuva: PGL Lähde: HLTV