SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS GO: Elisa Kanaliiga – Invitationalin mestariksi
  • Wille
    Turunen

CS GO: Elisa Kanaliiga – Invitationalin mestariksi

julkaistu: 10.06.2019 10:49

Sunnuntaiaamuna oli Aurajoen rantaan kokoontunut kiihkeä yleisö seuraamaan kautta aikojen ensimmäistä Kanaliiga – Invitational turnausta.

Aura Quest – tapahtuman toisena päivänä pelattu BO1 – turnaus tarjosi aistien täydeltä mannaa suoraan  firmatason CS GO:n huipulta.

Turnaukseen osallistuneet Elisa, Gigantti ja Sandvik Group pelasivat keskenään yksinkertaisen sarjan jossa joukkueet kohtasivat toisensa.

Avausottelussa vastakkain asettuivat Gigantti ja Sandvik Group. Ottelun alussa näytti, että varsinkin Gigantti oli tullut latautuneena otteluun, joka valitettavasti läikkyi yli ja antoi yliotteen Sandvikille.

Ottelu oli varsin nopeaan tahtiin 7-0 Sandvikille ennenkuin Gigantti sai ensimmäisen erävoiton. Valitettavasti tämä ei tuonut kaivattua lisäenergiaa vaan alistunut kodinelektroniikkajätti kyykkäsi lopulta numeroin 4-16 ja siirtyi välittömästi punomaan uutta ansaa Aurajoen rantakiville.

Toisessa ottelussa Gigantin lämmittämiin tuoleihin asettui Elisa. Liekkö oli Sandvik vielä edellisen ottelun tunnelmissa sillä Elisa raapaisi hyvin pian itsensä 4-1 johtoon ennenkuin kokoonpanolinjalla herättiin.

 

Sandvik sai otteluun uutta boostia ja apua varsin yllättävältä taholta. Ilmeisesti ylivoimaisuuteensa kyllästyneenä Elisan Eetu “Deksu” Korhonen nadetti kaksi joukkuetoveriaan pois pelistä ja näinollen Sandvik pääsi kuittaamaan erävoiton itselleen ja sen myötä momentumin.

Kaupantekijäisinä saatu momentum siivitti Sandvikin lopulta ensimmäisen puoliskon voittoon numeroin 10 – 5.

Puoliajalla oli Elisalla tehty selkeästi päätös, että myyntipuheet on pidetty ja on aika kelata saalis veneeseen. Joukkue tuli varsin pirteästi mukaan peliin ja kuroi eron umpeen ja siirtyi jo johtoon tilanteessa 12-11.

Tästä ei asentajat enää toipuneet. Myyntimiehet veivät lopulta ottelun nimiinsä 16-11. Elisan puolelta Joona “Penaldo” Penttinen hurjasteli 30 nyyttiä nimiinsä.

Sandvikiltä hurjinta tahtia piti yllä sähkömies Sampo “snibsnip” Lahtinen.

Viimeinen avauskierroksen ottelu oli Elisan ja Gigantin välillä. Gigantti tuli hyvin luottavaisena otteluun ja joukkueen valmentaja/edustaja lupasikin kastautua Aurajokeen jos joukkue ei vie Elisaa kuin litran mittaa.

Puheissa näytti tällä kertaa olevan muutakin kuin pettua, sillä Gigantti rallatteli varsin pian tilanteeksi 9-2 ennenkuin myynnin puolella herättiin huonoon saldoon.

Elisa kampesi itsensä väkisin mukaan taistoon Penttisen ja Henri “Hene” Leppäniemen johtaessa rynnistystä. Joukkueet etenivät tasatahdissa tilanteeseen 14-14.

Lopulta Elisa kampesi itsentä finaaliin numeroin 16-14.

Välierässä kohtasivat uudelleen avausottelun Gigantti ja Sandvik. Välierä oli lopulta varsinainen eepos. Hyvätasoisen ja jännittävän ottelun vei lopulta nimiinsä Sandvik.

Gigantti keräsi itsensä loistavasti huonon avausottelun jälkeen, mutta tälläkin kertaa käteen jäi tappion karvas kalkki.

Viimeistelijä Riku “Hawok” Lahtinen viimeisteli 35 härkää ja Jesperi “JPE” Peltola kokoonpani 34 napsua omiin nimiinsä siivittäen Sandvikin finaaliin.

Huomionarvoista välierässä oli, että siinä karttana oli Nuke kun taas kaikki aiemmat ottelu pelattiin Miragessa.

Finaali pelattiinkin sitten vanhan klassikon syleilyssä, sillä karttana oli Dust II. Valitettavasti tälläkin kertaa kävi niin, että turnaus huipentui ennen loppuaan ja välierä jäi lopulta pitämään kliimaksin kruunua kutreillaan.

Sandvik jäit totaalisesti telineisiin ja Elisa pyyhi lattiaa vastustajallaan 16-3 ja pokkasi itselleen ensimmäisen Kanaliiga – Invitational voiton varsin helposti.

Erittäin hyvätasoinen turnaus osoitti kuinka suuri potentiaali tälläisella firmaliigalla on kilpapelaamisen saralla ja toivottavasti kasvu jatkuu terveenä tulevaisuudessakin.

Elisan voittoisa joukkue oli:

Eetu “Deksu” Korhonen

Mikko “Maisemapoika” Mäntylä

Joona “Penaldo” Penttinen

Oskari” Elisa Missionary” Selkomaa

Henri “Hene” Leppäniemi

Media: Kanaliiga