SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Crystal Palace – Everton: Sarjan avausottelu on aina erillainen

julkaistu: 10.08.2019 10:07

Tänään on vuorossa ensimmäinen Valioliigakierros, jossa meidän toisen poimintamme päänäyttämönä toimii Selhurst Park. Pelipaikan alustana toimii Desso GrassMaster hybridiruoho. Kentän erikoisuus on kuitenkin se, että rajat on piirretty mittoihin 101×68, eli kenttä on peräti neljä metriä UEFA:n suosituksia lyhyempi. Lontoossa tuulta on jopa 9m/s ja se tunnetusti pyörii aika vauhdilla pitkin stadionia, joten vasta ja myötätuuli voi vaihdella vaikka vartin välein.

Palacen nimekkäimmät vahvistukset tälle kaudelle ovat hyökkääjä Jordan Ayew, puolustaja Gary Cahill ja juuri Evertonista saapunut keskikenttämies James McCarthy, jolla on varmasti haluja näyttää tämän päivän vastustajalleen the munat of the närhi. Viime vuoteen verrattuna Palacen täytyy saada juurikin kotikentällään enemmän aikaisemmin kuin ennen. Joukkue ei voi jäädä kotiotteluiden sarjataulukossa kolmen heikoimman joukkueen joukkoon, mikäli tavoite sarjataulukon puolen välin tienoilla tapahtuu. Menetyksistä suurimmat olivat Aaron Wan-Bissaka ja Chelseaan palannut lainamies  Michy Batshuayi.

Everton laittoi tuulemaan aivan siirtorajan kynnyksellä ja joukkueeseen liittyikin kasa pelaajia siirtoikkunan aikana. Näistä mainittakoon hyökkääjä Moise Kean, linkkinä viihtyvä Alex Iwobi, sekä keskikenttämiehet André Gomes, Jean-Philippe Gbamin ja Fabian Delph. Lähtijöistä suurimmat menetykset olivat alempi keskikenttä Idrissa Gueye ja vasen linkki Ademola Lookman.

Kauden ensimmäisissä sarjaotteluissa nähdään yleensä keskivertoisesti melkein maalin verran enemmän häkkejä, kun kauden aikana normaalisti. Hodgsonin valmentama Palace on tunnettu vähämaalisista otteluistaan, mutta viime kaudella kotiotteluissa nähtiin kuitenkin keskiarvolta 2.2 maalia. Nyt seura hankki Benteken avuksi kärkeen myös Ayewin, joten nenään hiljalleen haiskahtaa jopa kahden kärjen taktiikka, koska molemmat pelaajat ovat aika selkeästi ysipaikan pelaajia. Tosin Ayew on joskus nähty myös laitahyökkääjänä, mutta sillä tontilla miehestä ei saada kaikkea irti millään.

Päivän poissaolioihin lukeutuvat Crystal Palacen James Tomkins, joka missaa suurimman osan kaudesta, Mamadou Sakho ja Jeffrey Schlupp, sekä vierasjoukkueen Fabian Delph. Lievistä kolhuista kärsivät myös Evertonin Jean-Philippe Gbamin ja Leighton Baines. Näistä pelaajista Baines on tietojemme mukaan tarvittaessa valmennuksen käytössä

Avausottelussa kentällä onkin kasa hyviä hyökkääjiä ja tämän takia myös voisi odottaa, että avausottelun sähläämisen välissä nähtäisi myös jokunen maali. Kun kertoimet ovat aseteltu lähestulkoon viime kauden tulosten perusteella, niin me uskomme kauden ensimmäisen ottelun takia oman kohteemme osumiseen jopa 46-48% todenäköisyydellä ja lyömme sen hyvillä mielin lapulle