SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sean Couturier
  • Mika
    Valkama

Couturierin pelastusrengas piti vielä Flyersin pinnalla!

julkaistu: 18.03.2019 05:19

Pittsburgh – Philadelphia 1-2 ja

PPG PAINTS Arenassa kohtasivat runkosarjan neljännessä ja viimeisessä Battle of Pennsylvaniassa Penguins ja Flyers.

Molemmat saivat eilisessä kenraalissa takkiinsa, kun Pittsburgh hävisi St.Louisille kotonaan 1-5 ja Philadelphia otti puolestaan 6-7 kuokkaan Torontolta Scotiabank Arenassa.

Penguinsin eilinen juhlakalu, tuhat pistettä urallaan täyteen saanut ja siitä palkittu Evgeni Malkin sai eilen mailan iskun oikeaan kylkeensä ja joutui jättämään tämäniltaisen ottelun väliin.

Malkinin tontin kakkosen keskellä täytti latvialainen Teddy Blueger. Vastaavasti Bryan Rust palasi askiin yhdeksän peliä missattuaan alavartalovamman takia ja pelasi Bluegerin johtamassa kakkosessa yhdessä Phil Kesselin kanssa.

Maalittoman avauserän jälkeen Flyers siirtyi toisen erän avausminuutilla ylivoimalla johtoon. Maali kuitenkin hylättiin pitkällisen videotarkastusruletin molempien luotsien haastaessa vuoronperään tuomioita.

Lopulta maali hylättiin Flyersin Jakub Voracekin oltua paitsiossa, kun eilen uransa viidennen hattutempun tehnyt James Van Riemsdyk toi kiekon alueelle.

Penguins päätti täysilukuiseksi tultuaan laittaa isompaa silmään. Ensin Nick Bjugstad kirmasi vitosen kohdalla läpiajoon, mutta Carter Hartin patjatorjunta esti maalinteon.

Seuraavalla minuutilla Patrik Hörnqvist tuhlasi namipaikkansa Hartin oltua jälleen kiekon tiellä.

Hart oli myös Justin Schultzin laukauksen tiellä Pens-pakin päästyä lähes yllättämään Flyers-veskari oikealta B-pisteen kaarelta.

Varsin siistissä ottelussa perinteisestä Battle of Pennsylvaniasta poiketen jaettiin kahdessa avauserässä ainoastaan kaksi jäähyä, yksi pikkukakkonen kummallekin.

Tasaisen avauserän jälkeen erityisesti toisessa erässä Penguins hallitsi pelitapahtumia ja loi useita maalipaikkoja, mutta 20-vuotias Hart piti Flyersin erinomaisilla torjunnoillaan elossa.

Päätöserän kolmannella minuutilla syntyi viimein avausmaali. Neljännen maalinsa tehnyt Blueger löi Kesselin syötöstä riparin oikealta maalinkulmalta sisään. Marcus Pettersson alusti koko tilanteen ampumalla siniseltä kohti Flyersin maalia.

Molemmat joukkueet tuhersivat päätöserässä tuloksettomasti ylivoimalla kahteen otteeseen. Penguins oli niissä suorastaan onneton. Neljän hyökkääjän sijaan isännät pelasivat epätyypillisesti ylivoimaansa kolmella hyökkääjällä ja kahdella pakilla ykkösnyrkkinsä ollessa Sidney Crosby, Jake Guentzel, Kessel, Schultz ja Pettersson.

Flyersin Nolan Patrick kilautti kerran vasemmalta Penguinsin maalin tolppaa tasakentin, kunnes ottelun toinen maali näki päivänvalon.

Van Riemsdyk kasvatti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi tasoittaessaan pelin 1-1:een, kun vain 19 sekuntia oli varsinaista peliaikaa pelaamatta.

Flyers oli pelannut kolmatta minuuttia ilman Hartia hakien tasoitusmaalia, kun se pääsi kontraamaan neljällä kahta vastaan. Sean Couturier pisti lätyn oikeaan laitaan, missä Tomas Konecny näki Van Riemsdykin tulevan keskeltä sisään ja syötti suoraan miehen lapaan ja Murray oli sen jälkeen voimaton.

Jatkoajalla Penguins oli ahneempi hakemaan voittonyyttiä, mutta Hart kesti pyörityksen. Couturier herätti Flyersin toiveet pudotuspeleistä vielä eloon harhauttaen ensin Crosbyn keskialueella ja karaten sen jälkeen oikealta maalintekoon, kun vain kolme sekuntia oli jatkoaikaa enää jäljellä.

Colorado – New Jersey 3-0

Avalanche piti voitollaan Devilsistä pudotuspelitoiveitaan vielä yllä. Tyson Barrien pari nyyttiä ja Nathan MacKinnonin tyhjiin hassuttelema kakunpala riittivät vaivattomasti kotivoittoon.

Mikko Rantanen jäi tällä kertaa pisteittä, mutta suomalaislaiturin harhautus oli kieltämättä yksi ottelun upeimpia suorituksia.

 

Dallas – Vancouver 2-3 vl

Stars oli tehoton Canucksia vastaan ja joutui tyytymään yhteen hikiseen pisteeseen vieraiden kiusattua pudotuspelipaikastaan taistelevia isäntiä vastaan.

Jo itsensä ulos pelanneen Vancouverin rosterista erottui kauden ensimmäiset kaksi maaliaan tehnyt nelosvitjan Tim Schaller, jonka avauserän maaleilla vieraat karkasivat kahden maalin johtoon.

Calder Trophyssa tiukasti kiinniolevalla keltanokalla Elias Petterssonilla oli tilaisuutensa sinetöidä vierasvoitto jo toisessa erässä rankkarillaan, mutta ratkaisu venyi lopulta voittolaukauskisaan asti Jamie Bennin ja Taylor Fedunin onnistuttua pelastamaan Starsille edes pisteen varsinaisen peliajan osumillaan.

Josh Leivo ratkaisi lopulta Vancouverille vierasvoiton rankkarillaan.

 

 

Illan/yön tulokset:

Colorado – New Jersey 3-0

Buffalo – St.Louis 4-3 vl

Minnesota – NY Islanders 2-3 ja

Dallas – Vancouver 2-3 vl

Pittsburgh – Philadelphia 1-2 ja

Anaheim – Florida 3-2 (F: Barkov 0+2)

Vegas – Edmonton 6-3 (E: Koskinen 28/34 torjuntaa)