SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
YEKINDAR paljastaa miksi homma ei toiminut Cadianin kanssa Liquidissa
  • Perttu
    Leinonen

YEKINDAR paljastaa miksi homma ei toiminut Cadianin kanssa Liquidissa

julkaistu: 10.07.2024 16:32

Team Liquid oli yksi niistä Counter-Strike 2-joukkueista, jonka tämän vuoden ensimmäisestä puoliskosta muodostui totaalinen pannukakku. Organisaatio päätyikin tekemään ennen kesätaukoa isoja peliliikkeitä, kun se laittoi joukkueeseen IGL:n tehtäviin hankitun tanskalaisen Casper “CadiaN” Mollerin syrjään.

Liquidin latvialaispelaaja Mareks “YEKINDAR” Galinskis vieraili hiljattain georgialaisen YouTube-tähden Erik “shoke” Shokovin haastattelussa kertomassa, mikä Liquidin tähtisikermän tekemisessä meni mönkään.

Liquid teki viime vuoden lopulla isoja satsauksia, kun se hankki juurikin Heroicista eronneen CadiaN:n johtamaan peliään. Lisäksi joukkueeseen tuotiin lahjakas brasilialainen Felipe “skullz” Medeiros ja Russel “Twistzz” Van Dulken palasi kotiin muutaman FaZe Clanissa vietetyn vuoden jälkeen.

Joukkueen kausi oli kuitenkin tarpomista pettymyksestä toiseen, eikä sen peli loksahtanut missään vaiheessa uomiinsa. Liquid jäi mm. CS2:n ensimmäisen major-turnauksen ulkopuolelle epäonnistuttuaan RMR-karsinnoissa katastrofaalisesti.

“Aluksi ajattelin, että CadiaN on hyvin samanlainen IGL kuin Dzhami “Jame” Ali. Hän tekee Jamen tapaan paljon mikrohallintaa. Yleensä se on hyvä, mutta mielestäni useimmilla pelaajillamme laahasi yksilötasolla”, YEKINDAR kertoo haastattelussa.

“Mielestäni kansainväliset kokoonpanot nojaavat paljon enemmän yksilötasoon ja päätöksentekoon. Siksi, uskon että meillä oli joitain epäjohdonmukaisuuksia, kuten Twistzz, joka saapui FaZe Clanista, jossa hänellä oli enemmän vapauksia rooleissaan. Samoin kuin minulla ja Keith “NAF” Markovicilla”,

“Meidän piti sopeutua toisiimme paljon, joten oli vaikea löytää muotoa joukkueena. Ei ollut johdonmukaisuutta. CadiaN on älykäs kapteeni, mutta tässä kokoonpanossa se ei toiminut yksilöiden ja tiimityöskentelyn kanssa”, YEKINDAR purkaa syitä Liquidin epäonnistumisen takana.

Latvialaispelaaja kuului myös itse joukkueensa isoimpiin epäonnistujiin. Tämän YEKINDAR tietää myös itse.

“Ymmärrän faneja, jotka olivat vihaisia tasostani. Pelini ei ollut itseni tai joukkueeni arvoista”, Latvialainen myönsi.

YEKINDAR kertoi kamppailleensa itseluottamuksen kanssa. 24-vuotias pelaaja oli hakenut itseluottamusta hakkaamalla FACEIT:a paljon, kuten Danil “donk” Kryshkovets ja Ilya “m0NESY” Osipov mm. tekevät.

Itseluottamus ei kuitenkaan kantanut turnauksiin tai virallisiin otteluihin saakka.

“Kun olet hetken surkea, alat uskoa itseesi vähemmän. Nämä mikrohetket, kun päätät mennä tai olla menemättä, etenkin minun rooleissani, vaikuttavat paljon. Alat ajatella liikaa ja menetät lisää itseluottamusta, alat pelaamaan entistä huonommin. Se on kuin loppumaton kierre itseäsi kohtaan”, YEKINDAR kertoo.

Kuva: PGL Lähde: HLTV