SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Voiko CS:GO:ta pelata sen jälkeen kun Counter-Strike 2 on julkaistu?
  • Saara
    R

Voiko CS:GO:ta pelata sen jälkeen kun Counter-Strike 2 on julkaistu?

julkaistu: 29.03.2023 10:15

CS:GO-yhteisö kuhisee, kun sen paikan parrasvaloissa on tulossa kaappaamaan uusi Counter-Strike 2, ja osalle pelaajista tipahtelee käyttöoikeuksia tulokkaan betavaiheeseen. Uutuudenviehätyksen ja/tai luopumisen tuskan pauloissa on hyvä pohtia Global Offensiven tulevaisuutta. Onko tämä nyt loppu? Onko CS:GO edes pelattavissa enää CS2:en ilmestyttyä?

Hieman huolestuttavaa on se, että molemmat pelit ovat tällä hetkellä sidoksissa samaan Steam-sovellukseen. CS2:n testaajien on käytettävä CS:GO:ta perustana ladatakseen pelin. Tämä viittaa siihen, että kun moottorinvaihto tapahtuu, CS:GO kirjaimellisesti korvataan CS2:lla.

Lisäksi valtaosa CS:GO:n olemassa olevasta sisällöstä siirretään Source 2 -versioon. Kaikki pelin skinit pysyvät vahvistetusti samoina, todennäköisesti myös musiikkisetit ja opertaatiokolikot.  Voi olla hankalaa ylläpitää tietokantoja kaikelle molemmissa peleissä.

On kuitenkin syitä uskoa myös toiseen vaihtoehtoon, siis että Valve säästää CS:GO:n kesän jälkeenkin.

Ennen kaikkea aiempi toiminta viittaa siihen. Vanhat CS-pelit ovat yhä pelattavissa. Pieni, omistautunut piiri pelaa esimerkiksi Counter-Strike 1.6:tta säännöllisesti.

Olisihan sitä paitsi sääli tuhota kaikki vanha. Skinit saattavat poistua CS:GO:sta lopullisesti huijarihommien estämiseksi, mutta muutoin on todennäköistäkin, että Valve pitää vanhan suosikin saatavilla Steamissa myös jatkossa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve