×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Vitality suvereeniin voittoon kauden päätösturnauksessa – Tähtipelaaja ZywOo jahtaa S1mplen ennätystä
  • Perttu
    Leinonen

julkaistu: 18.12.2023 16:00

Vitality juhli toista perättäistä turnausvoittoaan sunnuntaina, kun se kaatoi FaZe Clanin tyylipuhtaasti 2-0 BLAST Premier World Final -turnauksen finaalissa. Vitality nappasi Abu Dhabissa pelatun turnauksen voitosta itselleen mehukkaan 500 000 dollarin palkintosumman.

Counter-Strike kauden päätösturnauksen voitto oli jatkoa marraskuun lopussa tulleelle BLAST Premier Fall Final -turnauksen voitolle. Tuolloinkin finaalissa kaatui eilisen tapaan FaZe Clan lukemin 2-0.

Turnauksen MVP-palkinnon nappasi jälleen kerran Vitalityn ykköstähti Mathieu “ZywOo” Herbaut, joka pelasi loisteliaan turnauksen. Palkinnon ranskalaiselle sementoi häikäisevä finaali ja koko turnauksen ajalta muodostunut posketon 1.41 rating.

MVP-pysti oli ranskalaiselle uran 18:sta HLTV:n MVP-palkinto. ZywOo nousi näin ollen ainoastaan kolmen MVP-palkinnon päähän MVP-palkintojen ennätystä hallussaan pitävästä CS-legendasta Oleksandr “s1mple” Kostylievista.

Lieneekin vain ajan kysymys, koska ranskalainen siirtyy listan kärkeen, sillä CS:GO:n kaikkien aikojen paras pelaaja ukrainalainen S1mple on parhaillaan tauolla kilpapelaamisesta.

ZywOo itse kommentoi HLTV:n haastattelussa tilannetta koskien MVP-palkintojen määrää vaatimattomaan sävyyn.

“En itse asiassa välitä asiasta. Olen tyytyväinen oli minulla sitten 21 tai 22 MVP-palkintoa, se ei tule muuttamaan mitään. Tulen vain pelaamaan omaa peliäni ja pelaamaan Vitalitylle. Oli minulla sitten 22 tai 0 MVP-palkintoa, se tulee olemaan minulle ihan sama eikä muuta mitään.”

ZywOon ja Vitalityn vuosi 2023 oli loistokas. Ranskalaisorganisaatio voitti mm. IEM Rion, BLAST.tv Pariisin major-turnauksen, Gamers8:n, BLAST Premier Fall Final -turnauksen ja viimeisimmäksi nyt BLAST Premier World Final -turnauksen. Vitality on jatkanut dominointia CS2:ssa siitä mihin se jäi CS:GO:n osalta.

Joukkue on muokannut myös kokoonpanoaan kuluneen vuoden aikana ja pystynyt silti saavuttamaan hurjan suoritustason kerta toisensa jälkeen ja vieläpä nopeasti.

Kesällä major-voiton jälkeen Peter “dupreeh” Rasmussenin korvasi 20-vuotias Shahar “flameZ” Shushan, joka otti nopeasti pelipaikkansa haltuun kivenkovassa joukkueessa.

Viimeisimmäksi joukkueeseen marraskuun alussa liittynyt brittipelaaja William “mezii” Merriman on myöskin sopeutunut todella joutuen osaksi Vitalitya. Tästä osoituksena ovat kaksi mestaruutta kahdesta ensimmäisestä turnauksesta Vitalityn riveissä.

Kuva: BLAST Lähde: HLTV