SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Vitality puhtaasti IEM Winter -voittajaksi – MVP-palkinnon voittaja ei yllätä
  • Onni
    Koponen

Vitality puhtaasti IEM Winter -voittajaksi – MVP-palkinnon voittaja ei yllätä

julkaistu: 12.12.2021 22:09

IEM Winterin finaaliottelu pelattiin sunnuntaina Vitalityn ja NIP:n välillä.

Ottelu oli erityisen mielenkiintoinen, sillä se on mahdollisesti yksi Vitalityn viimeisistä turnauksista kokonaan ranskalaisella kokoonpanolla. Huhujen mukaan Peter “Dupreeh” Rasmussenista, Emil “Magisk” Reifistä ja valmentaja Danny “zonic” Sørensenista koostuva entinen Astralis-kolmikko liittyisi joukkueeseen vuoden 2022 alussa.

Ottelu oli erikoinen myös NIP:n kannalta, sillä ruotsalaisjoukkue pelasi akatemiapelaaja Love “phzy” Smidebrantin kanssa. Smidebrant tuurasi Nicolai “device” Reedtziä turnauksen pudotuspelivaiheen ajan tähtipelaajan sairastumisen takia.

Finaali pelattiin IEM:lle tutulla paras viidestä -formaatilla, ja karttavalinnat olivat Inferno (NIP), Dust 2 (Vitality), Nuke (NIP), Mirage (Vitality), ja Overpass.

Inferno näytti erittäin lupaavalta ranskalaispuolelle heti alusta asti, eikä aikaakaan kun tilanne oli jo 7-2. NIP onnistui kuitenkin jollain ilveellä voittamaan puoliskon, mutta ct-puolella ruotsalaisten pakka hajosi täysin. Vitality voitti kartan 16-10.

Vitalityn tähtipelaaja Mathieu “ZywOo” Herbaut kantoi joukkueensa voittoon 1.74 ratingilla.

Dust 2 eteni melkein samalla kaavalla. NIP voitti ensimmäisen puoliskon 9-6, jonka jälkeen Vitality alkoi pelaamaan, ja voitti kartan luvuin 16-10.

Tällä kertaa kartan paras pelaaja oli ranskalaisveteraani Richard “shox” Papillon, joka saavutti 1.42 ratingin.

Seuraavaksi oli vuorossa Nuke, ja NIP lähti pelaamaan karttaa selkä seinää vasten. Vitality meni nopeasti 5-0 johtoon, ja varsinkin joukkueen kokeneimmat pelaajat vaikuttivat olevan pelikunnossa. Ensimmäinen puolisko päättyi Vitalityn 8-7 johtoon, ja NIP pääsi seuraavaksi pelaamaan ct-puolella.

Tiukka kamppailu jatkui mutta ruotsalaispuolen eväät eivät vain riittäneet Vitalitya vastaan, joka vei kartan lopulta luvuin 16-13, ja finaaliottelun puhtaasti 3-0.

Turnauksen MVP-palkinnon voitti ansaitusti Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbaut, joka saavutti turnauksessa 1.27 ratingin.

Kuvalähde: ESL

Tuoreimmat uutiset: