Vitality nousi ESL-liigan voittoon – Tiukempaa finaalia ei olisi voinut pyytää
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 03.10.2022 13:19

Maailman suurin CS:GO-liiga, ESL Pro League, päätti kuudennentoista kautensa eilen pelatun finaaliottelunsa myötä. Finaalissa toisensa kohtasivat ranskalainen Team Vitality ja yhdysvaltalainen Team Liquid, jotka taistelivat paitsi turnauksen mestaruudesta, myös sen pääpalkinnosta: 200 000 dollarista ja paikoista BLAST World Final ja IEM Katowice -suurturnauksista.

Ottelu eteni äärimmäisen tasaväkisesti, ja molemmat joukkueet napsivat itselleen erävoittoja kutakuinkin vuorotellen. Ensimmäinen erä (Inferno) päättyi Liquidin selvään 16-7-voittoon. Toinen erä (Dust2) päättyi niin ikään 16-7-lukemiin, mutta tällä kertaa Vitalityn hyväksi.

Kolmannessa erässä (Mirage) pelin tahti tasoittui ja se venyi poikkeuksellisen pitkälle jatkoajalle, jonka Liquid lopulta voitti luvuin 25-21. Myös neljäs erä (Overpass) venytettiin jatkoajalle asti, kunnes Vitality päätti sen 19-17-voittoon.

Viides ja ratkaiseva erä (Vertigo) oli viimein se piste, jolloin toinen joukkueista väsähti lopullisesti. Vitality kiskaisi tällöin ensimmäisellä eräpuoliskolla viiden pisteen kaulan pistein 10-5, eikä Team Liquid enää onnistunut kuromaan sitä kiinni. Vaikka molemmat joukkueet siis tilittivät toisella eräpuoliskolla identtiset kuusi pistettä, päättyi erä Team Vitalityn voittoon tuloksella 16-11.

Vitality palkittiin voitostaan jo aiemmin mainitulla rahapalkinnolla ja turnauspaikoilla, kun taas Team Liquid sai hopeasijastaan 85 00 dollaria. Suomalaisorganisaatio ENCE sijoittui puolestaan jaetulle 17.-20. sijalle, josta se palkittiin 12 500 dollarilla.

Lähde: Liquipedia, HLTV Kuvalähde: BLAST Premier