SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Video: Muistatko miltä CS:GO-suosikkikartta näytti vuonna 2014? – Saatat yllättyä
  • Sauli
    Rautiainen

Video: Muistatko miltä CS:GO-suosikkikartta näytti vuonna 2014? – Saatat yllättyä

julkaistu: 29.06.2020 16:00

Overpass on yksi CS:GOn suosituimpia karttoja. Saksalaiseen urbaaniympäristöön sijoittuva pomminpurkukenttä suunniteltiin Valven toimesta erityisesti kilpapelaaminen mielessä. Vuonna 2013 Winter Offensive -lisäosan yhteydessä esitelty Overpass on julkaisunsa jälkeen saanut useita muutoksia.

Yllä olevasta videosta voi nähdä, kuinka erilaiselta tuttu kartta muutamia vuosia sitten näytti. Esimerkiksi rosvojen tie B-pommipaikalle oli taktisesti lähes täysin erilainen. B:lle pääsi niin kutsutun “monster”-alikulkutunnelin lisäksi myös sen vierestä. Lisäksi kartanosia yhdistävä portaikko “connector” vei suoraan B:n perälle, eikä vesirämeikköön ja siitä “shortille”.

Myös CT-puolella oli erilaisuuksia. A-pommipaikan perällä olevaa pankkia ei tuolloin ollut, kaventaen pommipaikan puolustusmahdollisuuksia. Lisäksi kartan toista laitaa hallitsevasta “long” osiosta ei päässyt kartan keskelle ilman pitkiä siirtymäaikoja, sillä vessoille vievä ovi oli tukittu.

Miksi karttoja muutetaan?

Karttojen muutoksien ja kehittymisen taustalla on pelaajien palaute. Overpassin lisäksi muutkin kartat kehittyvät jatkuvasti, sillä valmista ja kilpailullisesti toimivaa karttaa ei ole olemassa vaan ne kehittyvät jatkuvasti pelin sääntöjen ja pelityylien muuttuessa. Esimerkiksi pian 20 vuotta täyttävä Dust 2 sai viimeksi pari viikkoa sitten ison pelillisen muutoksen.

Overpassin kohdalla myös pelaajien omat oivallukset ovat johtaneet muutoksiin. Kartan muoto mahdollistaa monia luovia boosteja, eli pelillisiä tilanteita, joissa päällekkäin olevat pelihahmot pystyvät saamaan näkyvyyden kokonaan uusiin alueisiin. Jotkin boosteista ovat niin ylivoimaisia, että niiden tekeminen on estetty. Kuuluisimpana lienee niin kutsuttu “olofboost”, josta voit katsoa videon tästä.

Kuva: r/u/THEonlyCLEAR