SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Video: 200IQ kameratyöskentelyä CS-ottelussa – Laita äänet päälle
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Video: 200IQ kameratyöskentelyä CS-ottelussa – Laita äänet päälle

julkaistu: 16.11.2019 15:38

Keskiviikkona Counter-Strike: Global Offensive -pelin ESL Pro-liigassa vastakkain pelasivat ranskalainen G2 ja ruotsalainen Ninjas in Pyjamas. Kyseessä oli 10. kauden Euroopan alueen lohko-ottelu, jossa nähtiin laadukkaan CS:än lisäksi myös erinomaista kameratyöskentelyä.

Kyseinen “paras kolmesta”-formaatilla pelattu ottelu oli äärimmäisen tiukka ja täynnä monia erinomaisia yksilösuorituksia kummankin joukkueiden pelaajilta. Ottelua pelattiin kolmessa eri kartassa; Dust2:ssa, Infernossa ja Miragessa ja sen observaattorina toimi Alexander “Rushly” Rush. Observaattori (vrt. kameramies) on vastuussa siitä, mitä kuvakulmaa/kameraa ottelun lähetyksessä milloinkin näytetään.

Ensimmäisen kartan, Dust2:n, 10. kierroksella nähtiin äärimmäisen hyvin synkronoitua toimintaa observaattorin toimesta.

 

Ylläolevassa videossa ottelun selostaja mainitsee peräkkäin ne paikat, missä Ninjas in Pyjamasin pelaajat sijaitsevat. Selostajan puheen perusteella Rush vaihtaa kuvakulmat täydellisesti synkronoituina reaaliajassa niitä vastaaviin pelaajiin. Katsojana vaikuttaa aivan kuin itse selostaja ja observaattori olisivat itsessään yksi ja sama ihminen.

Toinen observaattorin taidonnäyte tapahtui ottelun kolmannessa kartassa, Miragessa, kun selostajat yllyttivät Rushia elokuvamaiseen kameratyöskentelyyn.

 

Rush lähtee mukaan yllytykseen ja samalla myös avaa suunsa lähetyksessä. Tämän lisäksi yksi selostajista alkaa kommentoimaan tilannetta matalalla “elokuva-äänellä” tunnelman luomiseksi NiP:in pelaajien lähestyessä A-pommipaikkaa. Huvittavassa tilanteessa kuullaan myös lyhyt vertaus South Park -animaatiosarjaan.

Ninjas in Pyjamas voitti ottelun lopulta karttaluvuin 2-1. ESL:llä työskentelevä Rush itse twiittasi ottelun jälkeen sen olleen yksi riehakkaimmista observoinneista, joita hän on koskaan tehnyt.

Voit katsoa ottelun kaikki pelatut kartat kokonaisuudessaan täältä (Dust2), täältä (Inferno) ja täältä (Mirage).

Lähde: HLTV, Kuva: ESL