SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Venäläiset CS-pelaajat vaarassa missata tulevat major-karsinnat
  • Onni
    Koponen

Venäläiset CS-pelaajat vaarassa missata tulevat major-karsinnat

julkaistu: 28.09.2022 10:22

1WINAuroraK23 ja Benched Heroes saattavat joutua taistelemaan major-paikasta ilman venäläispelaajiaan ensi viikolla alkavassa Road to Rio RMR:ssä. Varsinkin 1WIN ja Aurora ovat hyvin tukalassa paikassa, sillä joukkueet ovat vaarassa jäädä sivuun koko turnauksesta viisumiongelmien takia.

Euroopan komissio tiukensi Venäjän kansalaisten viisumikäsittelyä aiemmin tässä kuussa. Venäjän kansalaiset, jotka haluavat lyhytaikaisen viisumin matkustaakseen Euroopan unionissa, kohtaavat ongelmia, koska konsulaatit voivat nyt priorisoida “ei-välttämättömiä” matkoja, lykätä päätöksen tekoaikaa 15 päivästä 45 päivään ja pyytää matkustajalta lisäasiakirjoja. RMR-turnaus pelataan saarivaltio Maltalla, joka kuuluu Euroopan Unioniin.

Dust2.dk:n ja Cybersport.ru:n mukaan Auroran managerilta, valmentajalta, ja yhdeltä pelaajalta puuttuu viisumi, kun taas 1WIN:llä vain kaksi pelaajaa on onnistunut saamaan viisumin, ja kolmannen mahdollisuudet viisumiin saantiin ovat hänen omien sanojensa mukaan 50/50.

Eurooppalainen sekajoukkue Benched Heroes on myös kohdannut ongelmia, sillä joukkueessa pelaava Eugene “Aunkere” Karyat on venäläinen, eikä hän ole ainakaan vielä saanut viisumia. Joukkueen brittiläinen AWP-pelaaja Owen “smooya” Butterfield on ilmaissut huolensa tilanteesta moneen kertaan twitterissä. Smooya kertoi HLTV:lle, ettei hän ole varma, saako myöskään joukkueen turkkilaispelaaja Buğra “Calyx” Arkın viisuminsa ajoissa. Myöhemmin Butterfield ilmoitti Aunkeren jättäytyvän RMR:stä pois.

ESL:n sääntökirjan mukaan joukkueet saavat käyttää vain yhtä vaihtopelaajaa, joten joukkueet joilta puuttuu enemmän kuin yksi pelaaja, joutuvat luovuttamaan. ESL on tietoinen viisumiongelmista.

Lähde: Dust2.dk, Cybersport.ru, HLTV.org

Kuva: ESL