SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Valtava muutos Counter-Strikeen – Turnaukset tulevat muuttumaan täysin
  • Toimitus

Valtava muutos Counter-Strikeen – Turnaukset tulevat muuttumaan täysin

julkaistu: 04.08.2023 16:41

Counter-Striken kehittäjä Valve on ilmoittanut muutoksista pelin esports-toimintaan. Jatkossa kolmannen osapuolen turnausjärjestäjien ja organisaatioiden välisiä sopimuksia rajoitetaan. Päätös tarkoittaa käytännössä loppua kumppanijoukkueidein liigoille ja turnauksille.

ESL ja BLAST, kaksi suurinta turnausjärjestäjää Counter-Strikessa, ovat molemmat järjestäneet kilpailujaan niin, että tietyt kumppanijoukkueet saavat suoraan kutsun heidän turnauksiinsa, lisäksi tapahtumien tulot jaetaan kumppanijoukkueiden kesken. Kumppanuudesta on maksettu organisaatioiden puolesta jopa useita miljoonia dollareita turnausjärjestäjille.

Nyt Valve palaa Counter-Striken juurille avaamalla turnauskentän uudelleen pakottaen turnausjärjestäjät joko kutsumaan joukkueita turnauksiin Valven omaan ranking-järjestelmään perustuen tai vaihtoehtoisesti järjestämään avoimia karsintoja.

Nykymuotoinen ESL Pro League ja BLAST Premier tulevat täten loppumaan. Jatkossa turnauksiin voi päästä huomattavasti helpommin muutkin joukkueet kuin pelin kärkiorganisaatioiden kokoonpanot, kun kaikki paikat ovat avoimia. Myös monien organisaatioiden bisnesmalli muuttuu, kun turnaustuloja ei enää vastaavalla tavalla jaeta.

Valve antoi turnausjärjestäjille ja organisaatioille aikaa sopeutua uuteen systeemiin, muutokset astuvat voimaan nimittäin vasta vuoden 2025 alusta.

BLAST ja ESL molemmat kommentoiva tilannetta Valven ilmoituksen jälkeen. Kumpikin turnausjärjestäjä toteaa pysyvänsä mukana Counter-Strikessa myös uusien ehtojen puitteissa.

Valven muutos turnausjärjestelyihin tulee juuri ennen Counter-Strike 2 -pelin julkaisua.

Kuva: Valve