SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Välillä vähän plörinäksi, mutta hyvät muistot jäi” – Haastattelussa Sami “xseveN” Laasanen
  • Joni
    Ojala

“Välillä vähän plörinäksi, mutta hyvät muistot jäi” – Haastattelussa Sami “xseveN” Laasanen

julkaistu: 14.09.2020 13:00

Pelaajatcom sai haastateltavakseen suomalaisen CS:GO-pelaajan Sami “xseveN” Laasasen. 26-vuotias Laasanen siirtyi hiljattain pelaamaan suomalaisen e-urheiluorganisaatio HAVUn alle.

Ennen HAVUun siirtymistä Laasanen muistetaan parhaiten ajastaan ENCEssä.  Yli kahden ENCE-vuoden aikana Laasanen onnistui nousemaan joukkueensa kanssa muunmuassa Katowice Major-turnauksessa hopealle ja pokkasi kultaa vuoden 2019 BLAST Pro Series: Madrid LAN-turnauksesta.

Keskustelimme Laasasen kanssa tämän siirtymisestä ENCE:stä HAVUun. Vaihdosta on tullut nyt kuukausi täyteen ja pelit ovat lähteneet käyntiin hyvin.

“Joo nyt on kuukausi tullut Havussa täyteen. Pelit ovat lähteneet aika hyvin käyntiin! Ollaan löydetty ihan hyvät roolitukset kaikille, vaikka vielä vähän jossain mapeissa vaihdellaan ja koitetaan löytää sitä optimaalista lineuppia.”

Joukkueiden dynamiikat ovat pitkälti Laasasen mukaan samanlaiset. Molemmilla on kuitenkin omat protokollansa, joita seurataan joukkueena ja nämä eroavat toisistaan kuitenkin hieman.

View this post on Instagram

New chapter

A post shared by Sami Laasanen (@samilaasanen) on

XseveN on käyttäjänimenä pitkäaikaisille suomifaneille varmasti tuttu. Ennen HAVUa ja ENCE:ä Laasanen on pelannut muun muassa Paranoia Esportsissa, Epiphany Boltissa, iGame.comissa ja RCTIC Esportsissa. Näistä jälkimmäisessä Laasanen osallistui kotimaisen kilpapelaamisen täysin uuteen kokeiluun, eli joukkueen omaan pelitaloon.

“Ihan hyvä kokemushan se pelitalo oli. Ei vielä silloin oikein tajuttu, kuinka käyttää se kaikki aika 100% joukkueen ja pelaajien hyödyksi. Välillä meni vähän plörinäks, mutta ihan hyvät muistot jäi tästä.”

Muuten joukkueista ei ole kauheasti jäänyt Laasasen mukaan mieleen. ENCE kuitenkin oli eri tapaus. Laasanen on todella kiitollinen, että sai mahdollisuuden pelata Suomen parhaassa joukkueessa. ENCEssä Laasanen kasvoi pelaajana eniten.

Aiemmin tällä viikolla HAVU nähtiin Loot.Betin seitsemännen kauden neljännesfinaaleissa, jossa joukkue kaatui kolmen todella tiukan ottelun jälkeen Jesse “zehN” Linjalan GODSENT:lle. Seuraavan kerran suomalaisjoukkue tullaan Laasasen mukaan luultavasti näkemään Elisan CS:GO-turnauksessa.

Lopuksi keskustelimme vielä kotimaisen Counter-Striken kilpapelaamisen tilasta. Uusia joukkueita ja turnauksia nähdään kokoajan enemmän ja enemmän. Kilpailua on huomattavasti enemmän kuin ennen.

“En oikein osaa sanoa kotimaisen CS-yhteisön tilasta. En oo seurannu nyt oikein muita kuin ENCE:n pelejä. Tuntuu, että aika monessa joukkueessa tapahtui vaihdoksia, niin kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin nämä pääsevät kiinni siihen optimaaliseen tasoonsa.”

Pelaajatcom kiittää Laasasta haastattelusta ja toivottaa tälle sekä koko HAVUn CS:GO-joukkueelle onnea tuleviin koitoksiin!

Kuvalähde: HAVU

Tuoreimmat uutiset: