SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
VAC-pelikiellon saanut Elias Olkkonen valitti oikeuden päätöksestä
  • PJ

VAC-pelikiellon saanut Elias Olkkonen valitti oikeuden päätöksestä

julkaistu: 14.12.2020 10:32

Julkaisimme viime viikonloppuna uutisen, jossa Pelijätti Valve kiisti julkisuudessa esitetyn väitteen koskien suomalaisen CS:GO-lupaus Elias “Jamppi” Olkkosen VAC-pelikieltoa. Kyseisten tahojen maaliskuusta lähtien käynnissä ollutta riita-asiaa käsittelee Itä-Uudenmaan käräjäoikeus.

Käräjäoikeus ilmoitti kuukausi sitten, ettei se ole oikea taho ratkaisemaan 19-vuotiaan Olkkosen ja Valven välistä riita-asiaa. Olkkonen nosti kanteen kuluttajana pelijätti Valve Corporationin sijasta sen sisaryhtiötä Valve GmbH:ta vastaan saamansa VAC-pelikiellon vuoksi. Kanteessaan hän vaati VAC-pelikieltonsa poistamista ja yli 260 000 euron korvauksia.

Asianajotoimisto Teperi & Co Oy edustaa Olkkosta tapauksessa. Olkkonen on nyt valittanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksestä ja hakenut kanteelle jatkokäsittelylupaa. Heidän mukaansa lopputuloksen oikeellisuutta on mahdollista arvioida, mikäli jatkokäsittelylupaa ei myönnetä.

Sen lisäksi, että Olkkonen vaatii hovioikeuden palauttavan asian käräjäoikeuden käsiteltäväksi, se vaatii tätä kumoamaan päätöksen koskien oikeudenkäyntikuluja. Viimeksi annetussa päätöksessä Olkkonen määrättiin maksamaan Valve GmbH:n oikeudenkäyntikuluja yli 44 000 euron edestä. Olkkosen omat oikeudenkäyntikulujen kirjattiin olevan tähän mennessä yli 33 000 euroa.

Vaikka asia ei ratkeaisi Olkkosen eduksi, kummankin osapuolen tulisi Olkkosen mukaan vastata omista oikeudenkäyntikuluistaan. Lisäksi Olkkoselle tulleiden oikeudenkäyntikulujen määrää tulee alentaa. Olkkonen itse katsoo, etteivät kulut voi missään tapauksessa ylittää 20 000 euroa.

Mikäli valitus ei mene läpi, tilanne näyttää huonolta nuoren Olkkosen kannalta. VAC-pelikielto estää häneltä osallistumisen CS:GOn arvostetuimpiin Major-turnauksiin.

Voit lukea tarkempia tietoja Olkkosen ja Valven riita-asiasta IS:n kattavasta yhteenvedosta.

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: