SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tympiikö CS2:n nykyiset kartat? – Kartansuunnittelukisassa jaossa 15 000 dollarin palkintopotti
  • Perttu
    Leinonen

Tympiikö CS2:n nykyiset kartat? – Kartansuunnittelukisassa jaossa 15 000 dollarin palkintopotti

julkaistu: 11.04.2024 15:32

Counter-Strike 2 -peliin julkaistiin eilen kartantekokilpailu, johon kuka tahansa voi osallistua. Edellisellä kerralla kisasta valmistui nykyisessä aktiivisessa karttavalikoimassa oleva Anubis.

Pelinkehitysyhteisö ja foorumi Mapcore on julkistanut Big Adventures-nimellä kulkevan kartansuunnittelukilpailun CS2:n. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä FACEIT:n kanssa. Tehtävänä on suunnitella 5vs5 pommin purku- tai panttivankien pelastuskartta.

Kilpailussa on 15 000 dollarin palkintopotti. Vastaava kilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019. Tuolloin kisan voittoon nousi nykyisin kilpailullisissa peleissäkin käytetty Anubis.

Kilpailun on määrä kestää vuosi. Voittaja julkistetaan 5. päivä toukokuuta 2025. Kilpailu on jaettu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen on avoin vaihe, joka päättyy tämän vuoden elokuussa 4. päivä. Siihen mennessä kisaan lähetetyistä kartoista valitaan voittajat, jotka etenevät “jalostusvaiheeseen”.

Jokaiselle ensimmäisessä vaiheessa lähetetyllä kartalla on mahdollisuus saada viikon mittainen paikka FACEIT:n hubseissa. Nämä kartat arvostellaan kolmella kriteerillä, jotka ovat “Fun Factor”, “Map design” ja “Originality”.

Tuomaristoa johtaa Cache-kartan suunnittelijoista Shawn “FMPONE” Snelling, kaksi muuta Mapcore-tuomaria ja useita vierailevia asiantuntijoita. Vierailevien asiantuntijoiden joukossa on useita tuttuja nimiä CS-yhteisölle, Anders “Anders” Blume, Mohan “launders” Govindasamy, James “BARDOLPH” Bardolph, Daniel “⁠ddk” Kapadia, Alex “⁠Mauisnake” Ellenberg, Conner Scrawny” Girvan ja Erik “fl0m” Flom nähdään kaikki mukana tuomaristossa.

Toiseen vaiheeseen yltäneet kartat arvostellaan ja kymmenen parasta pääsevät finaaliin. The Grand Finale -nimellä kulkeva viimeinen vaihe kestää kahdeksan viikkoa, jonka jälkeen kisan voittaja on selvillä.

Voittaja kuittaa itselleen leijonanosan palkintopotista 7 500 dollaria, sekä Valven tuotteita.

Kuva: Valve Lähde: HLTV