SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tökkiikö Ancient? Näillä vinkeillä pääset uudessa CS:GO-kartassa alkuun
  • Sauli
    Rautiainen

Tökkiikö Ancient? Näillä vinkeillä pääset uudessa CS:GO-kartassa alkuun

julkaistu: 15.05.2021 12:30

Pelinkehittäjä Valve kyhäsi viime viikolla uutispommin poistaessaan Trainin CS:GO:n aktiivisesta karttavalikoimasta ja lisätessään tilalle uuden kartan nimeltä Ancient. Klassikkokartta Aztecia muistuttava Ancient on jatkossa se, mitä myös CS-maailman ammattilaiset pelaavat.

Ancient on ollut pelissä jo jonkin aikaa, mutta mitään suurta pelaajaryntäystä kartta ei ole osakseen saanut. Täten niinkin olennainen pelillinen osa kuin kartan “callout” -paikat, eli kartan eri alueille muodostuneet nimet, ovat monille kynärisankareille tuntemattomia.

CS:GO:n Reddit-sivu ratsasti asian puolesta pelaajien apuun. Langalla julkaistiin niin ammattilaisten kuin amatöörienkin pelitapaan sopiva callout-kartta, jota voi käyttää avukseen valloittaessaan kilpailullisen pelimuodon kärkitilastoja.

Ammattilaisten callout-kartta pitää sisällään runsaasti yksityiskohtia.

 

Ammattilaistasolle suunnatussa callout-kartassa pelkästään A-osa on jaettu laskentatavasta riippuen kuuteen eri osaan. Kartasta löytyy myös mm. “lamppuhuone” ja “käärme”.

 

Amatöörien kartassa korostuu yksinkertaisuus ja siten tehokkuus ennen kaikkea.

 

Kynäriharrastajille kyhätty kartta on suuresti kevyempi kuin ammattilaisversio ja se onkin vitsiksi tehty. Vaikka alkuperäisessä Reddit-postauksessa kuvien erolle naureskeltiin, on ja olisi silti hyvä, että satunnaisten Matchmaking-pelitovereiden kanssa pelatessa olisi tarjolla nopeasti ja helposti opittavissa olevat kartan eri osien nimet.

CS:GO:ssa valtioiden, joukkueiden ja yksittäisten pelaajien välillä on suuria eroja siinä, miksikä mitäkin missäkin kartassa kutsutaan. Saa nähdä kuinka vahvasti jutussa esitellyt callout-kartat jäävät elämään, sillä karttojen eri osien nimet myös kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti.

Yksi Reddit-kommentoija halusikin heti lisätä vielä yhden calloutin:

“somewhere on the boxes bro, Idk this map”

Voit ladata jutussa olevat kuvat täältä.

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: