SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Teknisiä ongelmia, viivästyksiä ja härskiä huijaamista – Counter-Strike 2:n Major-karsintojen ensimmäinen päivä oli täyttä kaaosta
  • Perttu
    Leinonen

Teknisiä ongelmia, viivästyksiä ja härskiä huijaamista – Counter-Strike 2:n Major-karsintojen ensimmäinen päivä oli täyttä kaaosta

julkaistu: 09.01.2024 14:15

Vuosi 2024 polkaistiin eilen käyntiin todenteolla Counter-Strike 2:n osalta, kun PGL CS2 Major Copenhagen Europe RMR Open Qualifier 1 käynnistyi. Kyseessä ovat ensimmäiset avoimet karsinnat CS2:n historian ensimmäisille majoreille. Avoimiin karsintoihin lähti mukaan myös tukku suomalaisjoukkueita, joista iloisesti useampi ylsi tänään käynnistyvälle karsintojen toiselle päivälle.

Ensimmäisessä avoimessa karsinnassa on tarjolla neljä paikkaa suljettuihin karsintoihin, joten kilpailu paikoista on hurjaa. Karsinnoissa matkansa aloitti peräti 844 joukkuetta.

Avauspäivän huomion itse otteluista veivät kuitenkin lukuisat tekniset ongelmat. Ottelujen alut viivästyivät useaan otteeseen ja yhteisön kärsivällisyyttä koeteltiin tosissaan. Myöskin striimereillä oli vaikeuksia saada IP-osoitteita haluamiinsa otteluihin.

Ongelmien takana oli karsinnoissa käytössä oleva huijauksenesto-ohjelma Akros. Ohjelma viivästytti otteluiden alkuja pahimmillaan jopa tunneilla.

Myöskin PGL:n valitsema alusta karsintoihin tuntui tuottavan harmaita hiuksia joukkueille. Alustaksi valittu Challengermode tarjosi omat haasteensa eikä toiminut toivotulla tavalla yhdessä Akrosin kanssa.

Useat pelaajat twiittailivat X:ssä ongelmistaan pitkin iltaa.

Huolimatta lukuisista ongelmista ja turhautuneista pelaajista saatiin karsintojen avauspäivä lopulta pelattua läpi.

Karsintoja jatketaan tänään 64 parhaan joukkueen kesken. Neljä suomalaisjoukkuetta nähdään myöskin tänään servulla, kun HAVU, JANO, TMVG ja Jerpajapojat selvittivät tiensä toiselle karsintapäivälle.

Hiljattain JANO:sta lähtenyt Jere “Jerppa” Määttä on osana mix-joukkuetta, Jerpajapojat.

Useat huippujoukkueet kompastuivat jo karsintojen ensimmäisenä päivänä. OG, TSM, PARIVISION, Sprout, Endpoint, SINNERS ja KOI (Entinen Movistar Riders) ovat esimerkiksi kaikki jo ulkona Euroopan ensimmäisistä karsinnoista.

Ensimmäinen päivä sisälsi myös härskiä huijaamista. OG:n kierroksella 256 pudottanut V1dar Gaming jäi kiinni huijaamisesta huippujoukkuetta vastaan. V1dar Gamingin valmentaja Aleksei “RuFire” Burakov oli katsonut ottelun live-kuvaa ja ohjeistanut joukkuettaan toimimaan näkemänsä perusteella. Kyseinen toiminta on tottakai kiellettyä, mutta on surullista, että major-karsinnoissa tämänkaltainen toiminta on ylipäänsä mahdollista.

Burakov jäi kiinni huijaamisesta nololla tavalla. Valmentaja oli striimannut toimintaansa parhaimmillaan peräti 700 katsojalle – ei mikään järjenjättiläinen – ja jäänyt näin kiinni toimistaan.

V1dar Gaming diskattiin pian tämän jälkeen ja OG sai uuden mahdollisuuden karsinnoissa, mutta epäonnistui käyttämään sen. OG taipui 1ADL-joukkueelle toisella yrittämällään, tällä kertaa sääntöjen mukaisesti.

Karsinnat jatkuvat tänään ja Pelaajatcom näyttää karsintojen toisenkin päivän suorana Twitch-kanavallaan kello 16:30 alkaen! Tänään selostuskopissa ovat Aleksi “Oonraimo” Takkinen ja Samu “Samppa” Kylmälä.

Mikäli eilinen toistuu niin katsojien on valitettavasti syytä valmistautua otteluiden alkujen venymiseen ja pitkiin odotteluihin.

Kuva: Valve / NTOX CS Lähde: HLTV