SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Team Vitality taisteli Epicenterin voittoon – Vain yhdestä joukkueesta oli haastajaksi
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 23.12.2019 12:16

Moskovassa järjestetty CS:GO-suurturnaus Epicenter huipentui finaaliinsa eilen illalla. Turnaukseen otti osaa kahdeksan joukkuetta, joista puolet oli kutsuttu mukaan ja puolet ansaitsi paikkansa karsintojen kautta. Turnauksen palkintopotti oli yhteensä 500 000 dollaria.

Finaalissa kohtasivat kaksi joukkuetta, jotka olivat nousseet esille jo lohkovaiheen aikana: ranskalainen Team Vitality ja eurooppalainen mousesports. Molemmat joukkueet päättivät lohkovaiheen oman lohkonsa ykkösinä vankin 2-0 voittolukemin ja etenivät suoraan turnauksen semifinaaleihin, joissa Team Vitalityn edessä kaatui 2-0 lukemin tanskalainen Heroic ja mousesportsin edessä yhdysvaltalainen Evil Geniuses 2-0.

Finaaliottelusta voitiin siis odottaa  kohtalaisen tiukkaa. Jo ensimmäinen erä osoittuikin varsinaiseksi väännöksi, ja sen voittaja saatiin selville vasta jatkoajalle. Kovan taiston jälkeen mousesports veti pidemmän korren ja päätti ensimmäisen erän 19-16 voittoon.

Toisessa erässä Team Vitality vastasi kuitenkin samalla mittaa takaisin, ja kuittasi itselleen tiukasta pelistä huolimatta 16-12 erävoiton. Joukkueet olivat nyt tasatilanteessa ja seuraavan erän voittaja poistuisi areenalta mestaruustittelin kanssa.

Mutta vaikka ottelu olikin tähän mennessä ollut tiukka, tuli viimeisessä erässä selväksi, että mousesportsin kaasu alkoi jo olemaan vähissä. Vaikka vastarinta olikin kunnioitettava, ei joukkue yltänyt aiempien erien kaltaisiin pistesuorituksiin, jonka myötä Team Vitality nousi erän ja ottelun voittoon pistein 16-9.

Voitostaan Team Vitality palkittiin 250 000 dollarilla, kun taas mousesports sai hopeasijastaan 120 000 dollaria. Jaetulle 3.-4. sijalla yltäneet Heroic ja Evil Geniuses taasen palkittiin 40 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Epicenter