ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Team Liquid yllätti Astraliksen iBuyPower Masters Invitationalissa
  • Toimitus

julkaistu: 22.01.2019 18:33

iBUYPOWER Masters Invitational 2019 järjestettiin Los Angelesissa 19-20.1.2019. Turnaus kärsi vakavista teknisistä ja muista ongelmista jotka viivyttivät pelejä, haittasivat paikalla olevien sekä striimin kautta seuraavien katselunautintoa ja vaaransi avauspäivänä paikallaolijoiden turvallisuuden.

Isoin turvallisuusriski turnauksen avauspäivänä oli, että ihmisten laukkuja ei tarkastettu heidän saapuessaan paikalle, eikä edes sitä että olivatko ihmiset edes ostaneet lippuja turnaukseen. Tästä syystä jokainen yleisön jäsen jouduttiin pyytämään poistumaan areenalta ja saapumaan uudelleen todistaen että omistivat pääsyn turnaukseen. Tämä viivytti avauspäivän pelejä runsaasti jo itsessään ja tämän lisäksi useita teknisiä ongelmia esiintyi. Pelejä jouduttiin lopulta seuraamaan kahdesta televisiosta jotka tuotiin lavalle. Myöskin kuulokkeiden äänieristys oli kamala ja pelaajat eivät kuulleet pelin ääniä kunnolla. Lopulta myös useita erittäin kiinnostavia pelejä jouduttiin pelaamaan niin ettei striimin katsojat pystyneet pelejä seuraamaan.

Turnaus kuitenkin lopulta tarjosi monia huikeita pelejä jotka huipentuivat Liquidin ja Astraliksen väliseen finaaliin. Kummatkin tiimit jyräsivät alkulohkoistaan puhtaalla pelillä jatkoon, kun B-lohkossa Liquid kaatoi Luminosityn avauspelissään 16-11 ja voittajien pelissä Ghostin 16-8. A-lohkossa taas Astralis avasi turnauksensa 16-3 voitolla compLexityä vastaan ja voittajien pelissä kaatoi Cloud9n 16-9.

Toisena päivänä jatkopelit käynnistyivät Liquidin ja fnaticin välisellä kohtaamisella. Liquid väänsi pelistä 2-1 voiton fnaticin pyristelystä huolimatta ja eteni jälleen finaaliin. Toisena välieränä nähtiin Astraliksen ja Ghostin kohtaaminen ja päättyikin oletetusti Astraliksen 2-0 voittoon, tiukasta toisesta kartasta huolimatta.

Finaaliin lähdettiin oletuksella, että Astralis ottaisi tavalliseen tapaansa jälleen yhden turnausvoiton nimiinsä, kun Liquidin viime voitto Astraliksesta nähtiin viimeksi viime syyskuussa, kun Faceit Majorissa pohjois-amerikkalaiset ottivat tiukan 19-15 voiton.

Avauskarttana nähtiin Liquidin valinta inferno ja peli oli alusta asti Astraliksen näytöstä. Tanskalaiset jyräsivät T puolensa aivan täysin ja lähtivät puoliajalle 12-3 johdossa. Peli eteni 15-3 tilanteeseen, ennenkuin Liquid otti itselleen kierroksen, mutta tämä ei riittänyt ja jo seuraavalla kierroksella Astralis päätti ensimmäisen kartan lukemiin 16-4.

Toisena karttana pelattiin Astraliksen valinta Dust2 ja tanskalaiset avasivatkin kartan hyvin siitä huolimatta että hävisivät pistoolikierroksen ja menivät 5-1 johtoon. Liquid kuitenkin väänsi ohi ottaen kahdeksan perättäistä kierrosta itselleen ja toiselle puoliskolle mentiin Liquidin 9-6 johdossa. Toinen puolisko eteni Liquidin johdossa aina pelipisteeseen asti, kun 15-6 tilanteessa tanskalaiset saivat jalkansa oven väliin. Viisi perättäistä kierrosta ei kuitenkaan riittänyt ja Liquid sulki toisen kartan nimiinsä 16-11.

Kolmantena karttana pelattiin Overpass ja peli alkoi Liquidin kannalta karmivasti. Astralis jyräsi 7-0 johtoon hetkessä ja peli alkoi näyttää jo menetetyltä, mutta Liquid alkoi taistelemaan vastaan. Pelin ollessa 2-9 Astraliksen hyväksi nähtiin jälleen samaa kuin Dust2:ssa ja Liquid otti itselleen peräti 10 kierrosta putkeen siirtyen 12-9 johtoon. Astralis kavensi peliä 12-10 tilanteeseen, mutta tämän jälkeen Liquid eteni pelipisteeseen ja lopulta sulki kolmannen kartan 16-11 päättäen sarjan 2-1 ja voittaen turnauksen.

Tämä oli Liquidin ensimmäinen turnaus Stewie2kn ja valmentaja adreNin kanssa. Tämä on ensimmäinen kokoonpano pitkään aikaan joka on pystynyt todella pistämään kampoihin Astralikselle ja innolla voi odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan jos tämä ei jää ainutkertaiseksi voitoksi. Turnausvoitosta Liquid nettosi itselleen 100 000 dollaria ja kakkoseksi jäänyt Astralis sai 40 000 dollaria. Liquidin NAF sai ansaitusti turnauksen MVP palkinnon itselleen oltuaan ratkaisevilla hetkillä tiiminsä ykköstähti.