SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Taustalla vilahtanut ottelustriimi poiki Vitalitylle rankat sakot – Kyseessä uskotaan olleen vahinko
  • Niko
    Nikkilä

Taustalla vilahtanut ottelustriimi poiki Vitalitylle rankat sakot – Kyseessä uskotaan olleen vahinko

julkaistu: 24.01.2021 13:00

Uutisoimme perjantaina ranskalaisen Team Vitalityn CS:GO-joukkueeseen liittyneestä kohusta. Team Vitalityn pelitilasta oli sriimin aikana bongattu televisio, joka näytti ottelulähetystä pelaajien vielä pelatessa itse ottelussa. E-urheilun integriteettiä valvova Esports Integrity Commission (ESIC) julkisti eilen antaneensa sakkorangaistuksen organisaatiolle.

ESICin lausunnon mukaan lähetyksen esittämisen tarkoituksena ei ollut saada lisäetua pelaajille, vaan se oli laitettu pyörimään pelitilan aulaan vierailijoita varten. ESIC ei myöskään tallenteet arvioituaan usko, että joukkue sai hankki lisätietoa lähetystä katsomalla tai sai sen näyttämisestä etua. Televisiolähetys oli nähtävissä Team Vitalityn otteluissa Team Liquidia ja Complexity Gamingia vastaan Blast Premier Global Final 2020 -turnauksessa.

Koska ESICillä on nollatoleranssi ns. “stream snipingia” kohtaan, ovat he sakottaneet Team Vitalitya 10 000 dollarilla. Sakkojen kohteena on nimenomaan organisaatio, sillä pelaajien tai valmennushenkilökunnan ei uskota olevan osallisina asiassa.

“Vaikka tarkoituksemme ei ollutkaan pahansuopa, olemme samaa mieltä että [television] asettelu oli kiistanalainen. Tämä oli iso virhe meidän osaltamme ja hyväksymme sakon”, Vitalityn toimitusjohtaja Nicolas Maurer sanoi ESICin tiedotteessa. Hän myös painotti Vitalityn antaneen turnausjärjestäjille mahdollisuuden tutkia asiaa heti huomautusten jälkeen.

“Olemme samaa mieltä siitä, ettei rehtiä kilpailua tule väheksyä ja pyydämme anteeksi CS:GO-faneilta. Lupaamme olevamme tämän aiheen tiimoilta äärimmäisen varovaisia tulevaisuudessa”, Maurer lopetti.

ESICin koko lausunto on luettavissa alta:

Lähde: ESIC Kuvalähde: BLAST Premier/Twitch