SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tarvitseeko CS:GO oman “MM-turnauksensa”? Näin ammattipelaajat vastaavat
  • Niko
    Nikkilä

Tarvitseeko CS:GO oman “MM-turnauksensa”? Näin ammattipelaajat vastaavat

julkaistu: 10.09.2022 14:48

Vaikka e-urheilua pyritään usein vertaamaan perinteiseen urheiluun, on alalla silti omanlaiset erityispiirteensä. Yksi asia, jossa useat e-urheilulajit ovat lainanneet perinteisestä urheilusta, ovat kuitenkin näiden kisavuoden huipentavat “MM-turnaukset”. Näitä ovat esimerkiksi Valorant Valorant Champions, PUBGin Global Championship sekä Dota 2:n The International.

Toki on myös monia e-urheilulajeja, joista ei löydy yksittäistä, kaikkien muiden yläpuolelle nousevaa arvoturnausta. Yksi esimerkki tästä on CS:GO, jonka kisakausi koostuu useista rinnakkaisista turnaussarjoista. Pelin arvostetuimpina turnauksina voidaan pitää sen Major-turnauksia, joita voidaan kuitenkin järjestää vuoden aikana useampia.

Pley-uutissivusto kysyi viime viikolla ammattipelaajien mielipiteitä virallisesta CS:GOn maailmanmestaruusturnauksesta, jossa joukkueet jaettaisiin perinteisen urheilun tapaan maittain. Pelaajat ilmaisivat innostuksensa ideasta, mutta olivat samalla skeptisiä sen suhteen.

“Rakastaisin mahdollisuutta pukea ylleni Tanskan kansallispaidan ja edustaa maatani World Cupin tai Olympialaisten kaltaisessa tilaisuudessa. Siihen pääseminen vaatisi kuitenkin paljon muutoksia”, Team Vitalityssa pelaava Emil “Magisk” Reif kommentoi.

G2:n kokoonpanoon kuuluva Nikola “NiKo” Kovač kommentoi asiaa sanomalla, ettei jo täyteen pumpattu kisakalenteri anna tilaa kunnollisen MM-turnauksen järjestämiseen. Hän kuitenkin uskoi, että pelaajat olisivat ehdottomasti halukkaita päästä edustamaan omaa maataan CS:GOn kilpakentillä.

Myös FaZe Clanissa pelaava virolainen Robin “ropz” Kool pitää oman maan edustamista kunnioitettavan asiana, mutta näkee käytännön järjestämisessä monimutkaisuuksia: “Sen [MM-turnauksen] täytyy olla jotain, jota kaikki organisaatiot ja joukkueet kunnioittavat. Jos yhteentörmäyksiltä vältytään ja kaikki kunnioittavat sitä, se voisi mielestäni olla todella siisti juttu, ja kenties hyväksi Counter-Striken kannalta, sillä se voisi saada aikaan enemmän julkisuutta perinteisen urheiluyleisön joukossa”.

Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Kansainvälinen e-urheilun lajiliitto IESF on perinteisesti sisällyttänyt vuosittain järjestettävään e-urheilun MM-turnaukseensa myös CS:GOn. Turnaus ei kuitenkaan ole onnistunut nostamaan itseään samaan kastiin muiden CS:GOn suurturnausten kanssa, ja sen arvostus lajin toimijoiden keskuudessa on varsin kyseenalainen. BLASTin ja ESL:n kaltaiset kaupalliset turnausjärjestäjät eivät puolestaan ole näyttäneet kiinnostustaan samanlaisen konseptin toteuttamiseen.

Lähde: Pley Kuvalähde: Magisk, Niko, ropz