SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tänään pelataan Pelaajat Nordic Masters Fall 2023 -turnauksen finaalipäivä – Tule kannustamaan JANO voittoon!
  • Perttu
    Leinonen

Tänään pelataan Pelaajat Nordic Masters Fall 2023 -turnauksen finaalipäivä – Tule kannustamaan JANO voittoon!

julkaistu: 17.09.2023 10:36

Pelaajat Nordic Masters Fall 2023 -turnauksen alkulohkot on taputeltu ja tänään turnaus jatkuu pudotuspeleillä. Luvassa on kaksi kappaletta jännittäviä välieriä ja niiden päälle finaali, jonka voittaja matkaa BLAST Premier Showdown -turnaukseen. Suomalainen JANO ylsi komeasti pudotuspeleihin ja on tiukasti mukana taistelussa paikasta BLAST-turnaukseen, jossa odottavat mm. ENCE ja G2.

Ensimmäinen välierä käynnistyy 13:00 ja siitä eteenpäin on täysi ralli päällä iltaan asti. Pelejä voit seurata Pelaajatcomin Twitch-kanavalta tästä.

Victory Zigzag-ECSTATIC 13:00 BO3

Ensimmäisessä välierässä kohtaavat A-lohkon voittanut eurooppalaismix Victory Zigzag ja B-lohkon kakkonen tanskalainen ECSTATIC.

Victory Zigzag onnistui voittamaan kovassa A-lohkossa mm. turnauksen suurimman ennakkosuosikin Jimi “Jimpphat” Salon edustaman MOUZ:n. MOUZ jäi lopulta yllättäen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle ja nyt turnauksen voitosta kamppailevat neljä tasaista joukkuetta.

Victory Zigzag on varsin tuore joukkue, jonka ydin on ollut kasassa kolmisen kuukautta. Lohkopeleissä joukkue esitti kuitenkin vakuuttavia otteita. Varsinkin tanskalainen Daniel “mertz” Mertz ja ruotsalainen Joel “joel” Holmlund säkenöivät alkulohkon otteluissa.

Joukkueen täydentävät kokenut Kamen “bubble” Kostadinov, Nicolaj “mupzG” Djurhus ja Dmitriy “propleh” Senigov. Jälkimmäinen herrasmiehistä on kotoisin Venäjältä, mutta Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan mies ilmoitti, että ei halua edustaa Venäjää CS-parissa. Esimerkiksi Liquipedian nettisivuilla Venäjän lippu on poistettu miehen profiilista. Respectit tästä.

Tanskalaisen ECSTATICin ydinkaksikko Tobias “kraghen” Kragh Jensen ja Jonas “Queenix” Dideriksen ovat edustaneet joukkuetta jo yli vuoden päivät. Nuori 19-vuotias AWP-pelaaja Jason “salazar” Salazar on edustanut myös joukkuetta jo 10 kuukauden ajan. Joukkueen täydentävät Magnus “Nodios” Olsen ja tuorein lisäys tiimiin Patrick “Patti” Larsen. Tanskalaisilla on siis huomattavasti enemmän yhteisiä kokemuksia vyöllään kuin vastustajallaan.

Karttaveto tulee olemaan mielenkiintoinen. Molemmat joukkueet tulevat saavuttamaan etua vastustajaan nähden omilla karttavalinnoillaan. ECSTATIC ei ole pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana virallisissa otteluissa ollenkaan Infernoa tai Miragea, kun taas Victory Zigzag on. Victory Zigzagin oma valinta tulee olemaan todennäköisesti se kumpaa tanskalaiset eivät bänni.

Eurooppalaismix bännii puolestaan todennäköisesti Vertigon, jota he eivät ole pelanneet. Tämä jättää ECSTATIC:lle vapaaksi valita Nuken, jossa joukkueen voittoprosentti on 100%. Tosin ainoastaan kolmen kartan otannalla.

Ratkaisevana karttana nähtäneen Ancient tai Overpass, joita molemmat joukkueista ovat pelanneet.

Arvio: Victory Zigzag kohti finaalia 2-1 voitolla.

JANO-416Olsk 16:00 BO3

JANO taistelee omassa välierässään ruotsalaista 416Olskia vastaan. Kertoimien valossa JANO lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Suomalaisjoukkue on ollut huomattavasti pidempään yhdessä kuin ruotsalaismix, huolimatta siitä, että Aleksi “zks” Nissinen on pelannut vasta viikon joukkueessa. Nissinen on hakemassa joukkueen viidennen pelaajan paikkaa, joka vapautui Lasse “ZOREE” Urosen lopetettua uransa.

Ruotsalaisjoukkue on ollut yhdessä vasta reilut kaksi viikkoa, joten koheesion ja yhteispelin kanssa voi ajoittain ilmetä vielä isojakin ongelmia. Joukkueesta löytyy kuitenkin hurja määrä kokemusta. Etunenässä 28-vuotiaiden Simon “twist” Eliassonin ja Robin “robiin” Sjögrenin muodossa. Ensimmäinen herroista muistetaan mm. joukkueista kuten Ninjas in Pyjamas ja Fnatic.

Kokemusta löytyy myöskin kaksikolta Niclas “PlesseN” Plessen ja Jonathan “b0denmaster” Bodenmalmilta. Joukkueen viides pelaaja on tuntemattomampi nimi Arvid “avid” Åberg, joka oli kuitenkaan joukkueensa paras pelaaja lohkovaiheessa.

JANO onnistui lohkovaiheessa hienosti nimenomaan joukkueena. Onnistumisia tuli tasaisesti. Joukkueen kokenein  kehäkettu Aleksi “allu” Jalli on isossa roolissa jälleen kerran. Jere “Jerppa” Määttä, Jemi “Jelo” Lentonen ja Joona “Sm1llee” Holmström pelasivat myös hyvät ottelut alkulohkossa. Joukkueen viides pelaaja Zks on luonnollisesti vielä sopeutumisvaiheessa, mutta tulos ei jää miehestä kiinni.

Karttavetoon JANO saa etua huomattavasti enemmän kuin vastustajansa. 416Olskilta ei löydy vielä otteluita Anubiksesta, Infernosta ja Nukesta. Joten JANOn oma karttavalinta kohdistuu varmasti johonkin näistä.

JANO bännii puolestaan Vertigon, mikä johtaa siihen, että 416olsk valitsee oman parhaan karttansa Ancientin. Ruotsalaiset kaatoivat juurikin MOUZ:n Ancientissa.

JANO on kuitenkin kelvollinen joukkue Ancientissa, alkulohkossa siellä kaatui toisessa välierässä pelaava ECSTATIC.

Mahdollisena kolmantena karttana nähdään todennäköisimmin Mirage.

Arvio: JANOlla on loistava mahdollisuus yltää finaaliin ja sen joukkue myös tekee. Tähän haluavat varmasti uskoa kaikki suomalaiset Counter-Striken ystävät. Kohti finaalia ja unelmaa BLAST-turnauspaikasta!

Finaali pelataan kello 20:00 alkaen.

Kuva: JANO