SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tämä pieni uudistus CS:GO:ssa helpottaa pelin seuraamista suuresti
  • Sauli
    Rautiainen

Tämä pieni uudistus CS:GO:ssa helpottaa pelin seuraamista suuresti

julkaistu: 10.07.2021 16:00

Ammattilaisten CS:GO-ottelut ovat täynnä tapahtumia. Toisinaan matsin seuraaminen voi tuntua siltä, kuin seuraisi shakkia, jossa jokainen nappula voi liikkua joka suuntaan.

Jotta katsoja pääsee pelin tapahtumiin kiinni ja voi nopeasti ymmärtää erilaiset ratkaisut mitä kartassa tapahtuu, on turnauslähetyksissä panostettu HUD:iin eli tietoihin mitä näytöllä näkyy ottelua seuratessa.

Paraikaa käynnissä olevassa miljoonan dollarin IEM Cologne -turnauksessa HUD on kokenut suurimman muutoksen aikoihin. Muun muassa varustenäkymä on ohentunut antaen lisää näkyvyyttä toiminnalle, kuitenkin samalla lisäten informaatiota, kuten yksittäisten pelaajien statistiikkoja kaadoista ja kaatumisista.

Pieniäkin muutoksia on tehty ja yhteen sellaiseen kiinnitettiin huomiota pelin Reddit-sivulla. Käyttäjä tuo esille helpotuksensa, kun vihdoinkin jatkoajalla tietää mitkä ovat panokset ja mitä tapahtuu.

CS:GO:ssa pelin ollessa 30-kierroksen jälkeen tasan, menevät joukkueet jatkoajalle. Jatkoajalla pelataan “paras kuudesta kierroksesta” -mentaliteetilla niin kauan, kunnes toinen joukkueista saa tarvittavat neljä kierrosta kasaan.

Katsojan näkökulmasta pisteiden jakaantuminen voi toisinaan näyttää etenkin jatkoajalla epäselvältä, joten uuteen HUDiin on lisätty pieni tekstilaatikko, joka kertoo monesko jatkoaika on käynnissä ja mikä kierrosluku on joukkueiden tavoite voiton saavuttamiseksi.

Esimerkiksi kuvassa näkyvässä Mousesports vs. Team Liquid pelissä on käynnissä ensimmäinen jatkoaika. Peli on tasan 17–17 ja voittaja on se, joka saa ensiksi kasaan 19 kierrosta.

Kuva: IEM (näyttökuva)  Lähde: Reddit

Tuoreimmat uutiset: