SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Tämä on kidutusta” – CS:GO-tähti avautuu hurjasta aikataulustaan
  • Sauli
    Rautiainen

“Tämä on kidutusta” – CS:GO-tähti avautuu hurjasta aikataulustaan

julkaistu: 27.09.2020 14:00

E-urheilijoilla niin kuin muillakin huippu-urheilijoilla voi toisinaan olla vaikeaa yhdistää siviili ja työelämä. Aktiivinen harjoittelu, leirit ja turnaukset vievät valtavasti aikaa. Yhtälö voi olla vaikea etenkin niille nuorille e-urheilutähdille, jotka opiskelevat kilpauransa ohella. Tästä avautui Mousesportsin tuore nuori lisäys Aurimas “Bymas” Pipiras.

Bymas kertoo twiitissään, joka on lähetty kahdelta yöllä, kuinka on ollut hereillä aamuseitsemästä asti ja kokee rytminsä olevan “kidutusta”. Jatkotwiitissään hän korostaa ettei syytä tilanteestaan ketään, vaan ainoastaan toteaa kuinka vaikeaa on pelata ja opiskella keskittyen molempiin.

Bymasin mukaan hänen rytminsä on herätä kello seitsemältä, jonka jälkeen hän jatkaa kouluun kello kolmeen asti. Sitä seuraa täydellä keskittymisellä kahdeksan tuntia Counter-Striken pelaamista. Hän lopettaakin twiitin tekstiin “koulu+cs on vaikeaa”.

Empatiaa löytyy kuitenkin läheltä. Maailman parhaana CS:GO pelaajana tunnettu Oleksandr “S1mple” Kostyliev on niinikään nuoren ikänsä vuoksi kokenut opiskelut CS:n rinnalla. Hän kertoo vastauksessaan, kuinka vuonna 2014 hän heräsi 7:30, siitä kouluun ja lopulta harjoittelemaan viidestä aamukolmeen.

S1mple myös vitsailee, kuinka pelaamalla CS:ää hän oppi englannin kielen, joten koulussa hän sentään pystyi nukkumaan lempioppiaineensa tunneilla.

Tämän vuoden aikana on paljon puhuttu pelaajien jaksamisesta. Monet CS-tähdet ovat jakaneet palaneensa loppuun tiukan harjoittelu- ja turnausaikataulun vuoksi. CS-pelaajien edunvalvoja CSPPA onkin tarttunut tekijöihin, jotka mahdollistaisivat peliammattilaisten paremman jaksamisen.

Kuva: Bymas  S1mple