SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Takana menestyksekäs CS:GO vuosi – Aleksib ja OG matkalla huipulle
  • Sauli
    Rautiainen

Takana menestyksekäs CS:GO vuosi – Aleksib ja OG matkalla huipulle

julkaistu: 10.12.2020 13:00

Joulukuussa 2019 e-urheiluorganisaatio OG lanseerasi oman CS:GO joukkueensa. Suomalaisittain oli syytä intoon, sillä eurooppalaisista tähdistä koostuvan joukkueen pelinsisäiseksi johtajaksi ja kapteeniksi valittiin suomalainen Aleksi “Aleksib” Virolainen.

Heti joukkueen julkistamisen yhteydessä tavoite oli selvä. Tämän tason joukkueelle kansainvälinen kärki on ainoa tavoite.

Nyt vuosi myöhemmin OG on viimeisimmässä CS:GO-uutissivusto HLTV:n rankingissa sijalla 6. Joukkue on niittänyt menestystä, kerännyt ympärilleen suuren fanijoukon ja testannut siipiään vuotena, jolloin koko e-urheilualan piti siirtyä LAN-turnauksista nettiin maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi.

Joukkue syntyy

4.12.2019 OG julkaisi sosiaalisen median tileillään videon, jossa se esitteli uuden CS-kokoonpanonsa. Mukana oli kaksinkertainen major-voittaja ranskalainen Nathan “NBK” Schmitt, tanskalainen vuonna 2018 maailman 20. parhaaksi pelaajaksi valittu Valdemar “valde” Vangså, britti tarkkuuskivääritykki Mateusz “mantuu” Wilczewski ja HellRaisersista siirtyvä Issa “ISSAA” Murad.

Kapteeniksi joukkueeseen valikoitui Aleksib, joka aiemmin syksyllä penkitettiin  suomalaisjoukkue ENCEstä suuren kohun saattelemana. ENCE oli kevään Katowice Major -tuhkimotarinan jäljiltä niittänyt menestystä kesällä ja alkusyksystä nousten yhdeksi maailman parhaimmista joukkueista. Menestyksestä johtuen monien oli hankala niellä Aleksib:n – joukkueen kapteenin – penkitystä ja vaihtoa Miikka “SuNny” Kemppiin.

Moni siirtyikin Aleksib:n mukana seuraamaan miten OG:n tarina alkaa.

Ensimmäiset turnaukset

OG:n uusi kokoonpano aloitti taipaleensa hyvin. Vuodenvaihteessa pelattu CS_Summit 5 päättyi jaettuun 3-4. sijaan heidän voitettua huippujoukkueita kuten G2 ja MIBR.  Kevään edetessä he nappasivat Blast Premier Spring Finals -turnauspaikan, viimeistelivät ESL Pro League 11 -tapahtuman pääsemällä pudotuspeleihin ja osallistuivat Gamers Without Borders hyväntekeväisyysturnaukseen.

Helmikuussa pelatussa ICE Challenge -turnauksessa CS-yhteisön huomio kiinnittyi yhteen peliin. Odotettu ja uutisoitu ENCE-kohtaaminen oli vihdoin käsillä ensimmäistä kertaa.

Panokset olivat kovat.

ENCE oli kamppaillut uuden kokoonpanonsa kanssa. Sunnyn tuomasta tulivoimasta huolimatta joukkue ei ollut taistellut kärkisijoista kuluneina kuukausina. OG puolestaan oli täysin uusi joukkue, jolla oli tavoite, mutta ei vielä näyttöjä. Molemmilla joukkueilla oli siis näytettävää ja kaiken keskiössä oli toisen joukkueen entinen ja toisen joukkueen uusi kapteeni: Aleksib.

Ensimmäinen kartta Train oli vielä tasainen ja meni jatko-ajalle asti. Toiseen karttaan, Overpassiin, ENCE ei päässyt enää mukaan. Ottelusta muistetaan etenkin Aleksib:n hurja puolustus A-puolella karttaa, jonka siivittämänä OG voitti ottelusarjan 2-0.

 

Keväällä ja kesällä OG lunasti paikan useaan turnaukseen, ja osoitti pystyvänsä haastamaan kenet tahansa. Rankingin top10-tavoite oli koko ajan lähempänä ja lähempänä, turnausvoitto vain uupui.

Kevätkauden loppu

Ennen kesän pelitaukoa oli jäljellä yksi turnaus, kesä-heinäkuussa pelattu CS_summit 6 Europe. Aleksib kertoi Twitterissä joukkueen käyneen tärkeitä keskusteluja ennen turnausta ja koki OG:n lähtevän kevätkauden viimeiseen tapahtumaan kuin uutena joukkueena.

Keskustelut tuottivat tulosta. CS_Summit 6:ssa joukkue ansaitsi ensimmäisen palkintopallisijoituksensa etenemällä kolmanneksi. OG kaatoi turnauksessa huippujoukkueita kuten Heroicin ja Bigin.

Syyskauden alkaessa joukkue oli vain puolessa vuodessa vakiinnuttanut nimensä tärkeimpiin turnauksiin ja persoonallisten pelaajiensa ansiosta niittänyt myös positiivista mainetta yhteisön sisällä.

Esimerkkinä saavutetusta huomiosta ovat tietenkin meemit. CS-yhteisö on naureskellut joukkueen tavalle hävitä oma karttavalintansa selvästi ja dominoida vastustajan vastaavassa. Aleksib:n hiustyyli on myös ikuinen ihailun aihe.

 

Kesällä OG koki myös vaaran paikan. AWP-tarkkuuskivääriä käyttävä Mantuu ilmoitti tarvitsevansa sairaslomaa käsissään olevan vamman vuoksi. Mantuu ilmoitti pitkässä somepostauksessa kärsineensä vaivasta pitkin vuotta 2020. Kesätauon ja monien kannustuksen voimin, Mantuu ei joutunut jäämään pidemmälle sairaslomalle vaan on kyennyt onneksi jatkamaan pelaamista.

Syyskausi alkaa

Ranking top 10 -tavoite saavutettiin lopulta ESL One New York -turnauksen myötä lokakuussa. Hurjan taistelun jälkeen ensimmäinen turnausvoitto jäi yhden finaalin päähän FaZe Clania vastaan. OG tuli toiseksi ja saavutti tavoitteensa noustessaan maailman ranking listalla sijalle 8.

Syksyllä oli myös huonoja uutisia, sillä CS-maailmaa järkyttänyt niin kutsuttu valmentajabugi-kohu osui myös OG:een. Joukkueen valmentaja Casper “ruggah” Due sai 3,5 kuukautta toimitsijakieltoa huijauskeinojen käytöstä. Organisaatio ilmoitti jatkavansa yhteistyötä valmentajan kanssa pelikiellon jälkeen normaalisti.

Syyskausi on vielä kesken, mutta hopeisesti sen loppu on alkanut. OG yhtenä isoimpana saavutuksena koko vuonna voi pitää viime viikonlopun Flashpointin toisen kauden 2. sijaa. OG tippui alempaan kaavioon heti pudotuspelien alkajaisiksi, mutta onnistui taistelemaan tiensä finaaliin kivisintä mahdollista reittiä pitkin. Finaalissa Virtus.Pro oli kuitenkin vahvempi voittaen 2-1. OG kuittasi 250 000 dollaria, joka on joukkueen tähän asti suurin voittosumma.

OG:n tulevaisuus

Sitten alkuvuoden OG ei ollut pelannut LAN-turnauksia lainkaan johtuen maailmanlaajuisesta koronatilanteesta. Kansainvälinen joukkue on joutunut pelaamaan etänä toisistaan vaihtelevien tiedonsiirtonopeuksien armolla. Tästä johtuen, kun LAN-tapahtumat palaavat, on kiinnostava nähdä miten OG pärjää.

Joukkue on nyt ranking listalla sijalla 6. Vuosi on ollut poikkeuksellinen eikä esimerkiksi selkeää vuoden parasta joukkuetta ole lainkaan helppo valita. Tilanne on optimaalinen OG:n kaltaiselle uudelle joukkueelle nousta jopa ranking 1:ksi. Taitoa ainakin löytyy, se on todistettu joukkueen ensimmäisenä vuotena.

Eittämättä OG on jo lämmin osa CS-yhteisöä. Tästä hieno esimerkki nähtiin syksyllä, kun internetissä alkoi levitä kuva Blast Premier turnauksesta, jossa Aleksib vaikutti torkkuvan teknisen tauon aikana. Kuvasta jää varmasti hieno muisto joukkueen ensimmäisestä vuodesta, joka oli kiireinen, koronainen ja monessa mielessä raukean onnistunut.

OG pelaa paraikaa Blast Premier Fall Finals -turnauksessa. Joukkueen ensimmäisen turnausvoiton metsästys on alkanut pulmallisesti, sillä he hävisivät ensimmäisen ottelunsa BIGille 0-2.

OG jatkaa tänään Blast-finaaleita pakkovoittopelissä brasilialaista Furiaa vastaan kello 14:30.

Kuva: Aleksib