SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tähtipelaaja terveysongelmien vuoksi sivuun, S1mplen paluu floppasi, Donkin ylivoimaa – Näin päättyi BLAST Premier Spring Showdown
  • Perttu
    Leinonen

Tähtipelaaja terveysongelmien vuoksi sivuun, S1mplen paluu floppasi, Donkin ylivoimaa – Näin päättyi BLAST Premier Spring Showdown

julkaistu: 11.03.2024 15:00

BLAST Premier Spring Showdown -turnaus huipentui eilen kahteen välieräotteluun, joissa molemmissa oli panoksena paikka Lontoossa pelattavaan BLAST Premier Spring Final -turnaukseen. Paikat huipputurnauksesta itselleen nappasivat Spirit ja SAW.

Ensimmäisessä ratkaisuottelussa toisensa kohtasivat turnauksen kaksi yllättäjää SAW ja OG. Voiton nappasi portugalilainen SAW, joka voitti ottelun puhtaasti 2-0 (Ancient 13-8, Overpass 16-12).

Loisteliaan turnauksen pelannut OG sai ottelun alla ikäviä uutisia, kun turnauksen kuumin pelaaja Nikita “HeavyGod” Martynenko ei pystynyt pelaamaan ottelussa terveysongelmien takia.

Häikäisevän turnauksen OG:n kanssa pelannut israelilainen oli joukkueensa kantava voima sen kaataessa Complexityn ja Heroicin. Viiteen karttaan 1.41 ratingin ja useita highlight-pätkiä turnauksessa nakutelleen HeavyGodin poissaolo oli lopulta liian suuri takaisku OG:lle.

Entinen OG Academy-pelaaja Alexandru “s0und” Stefan saatiin kutsuttua hätiin romanialaisen nykyisestä joukkueesta Nexuksesta, mutta joukkueen ykköstykin poissaolo oli liikaa.

Turnauksen päätösottelussa toisensa kohtasivat avoimista karsinnoista saakka itsensä upeasti ratkaisuotteluun kammennut Metizport ja Spirit.

Turnauksen suurin ennakkosuosikki Spirit kesti ennakkosuosikin paineet ja teki lopun ruotsalaisen Metizportin tuhkimotarinasta. Aiemmin turnauksessa Metizport oli kaatanut Aleksandr “S1mple” Kostylievin kanssa lainasopimuksen tehneen Falconsin S1mplen ensimmäinen CS2-turnaus kesti vain yhden matsin.

Metizport voitti Spiritiä vastaan ottelun avauskarttana pelatun Vertigon 13-8, jonka jälkeen Spirit löi kaasun pohjaan. Spirit heräsi mukaan pelille omassa karttavalinnassaan Miragessa supertähtensä Danil “Donk” Kryshkovetsin johdolla, jonka se voitti tylyin 13-4 lukemin.

Ratkaisukarttana pelatussa Nukessa Metizportin eväät oli jo syöty ja Spirit naulasi ottelun pakettiin ydinvoimalassa 13-8 numeroin.

17-vuotias Donk oli jälleen ottelun paras pelaaja 54 tapollaan ja ratingilla 1.42. Nuorukainen päätti myös turnauksen kaikista kovimmalla ratingilla, kun Donk ylsi seitsemässä kartassa 1.53 ratingiin.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt tuomaan Donkille turnauksen MVP-palkintoa. MVP-palkinnon nappasi SAW:n Rafael “arrozdoce” Wing, joka oli oman joukkueensa ehdottomia avainpelaajia portugalilaisten napatessa paikan BLAST Premier Spring Final -turnauksesta.

Portugalilainen SAW jatkaa mahtavaa kevättään, kun joukkue nappasi paikan Lontoon huipputurnauksesta major-paikan jatkoksi. Se kaatoi OG:n lisäksi matkallaan mm. huippujoukkue Cloud9:n.

Jotkut saattoivatkin huomata, että päätösottelun aikaan Pelaajatcom pääsi myös turnausjärjestäjä BLAST:n Twitter feediin omalla tutulla tyylillään. Tästä puoliaikasta showsta vastasivat kultakurkku Arttu “Olvari” Hämäläinen ja asiantuntijan roolissa toimiva Olli “sLowi” Pitkänen.

Kuva: BLASTPremier Lähde: HLTV