SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-tähti paljasti NiKon, S1mplen ja muiden pelaajien palkat
  • Toimitus

CS-tähti paljasti NiKon, S1mplen ja muiden pelaajien palkat

julkaistu: 20.04.2022 19:42

Se paljonko CS:GO ammattilaiset ansaitsevat rahaa on toistuva keskustelunaihe CS-yhteisössä. Tarkkaa vastausta on vaikea, lähes mahdoton löytää, sillä palkkakehitys vaihtelee nuorella esportsalalla valtavasti – se mikä piti paikkansa kaksi vuotta sitten on tänä vuonna jo muuttunut. Esportsorganisaatiot ovat lisäksi ujoja jakamaan tietoja maksamistaan palkoista, siirtosummista ja esimerkiksi bonuksista.

Tämän hetken tilanteesta antoi kuitenkin maistiaisen entinen fnaticin AWP-pelaaja Owen “smooya” Butterfield vastikäisessä striimissään. Hän jakoi lyhyen katsauksen CS:GO:n parhaimpien pelaajien ja eri organisaatioiden palkkioihin perustuen omiin tietoihinsa.

Hän aloitti jakamalla tietoa Copenhagen Flames -organisaation maksamista palkoista. Flames nousi viime vuoden lopulla TOP20-joukkueeksi sensaatiomaisen major-suorituksensa myötä.

“Copenhagen Flamesin pelaajat olivat todella alipalkattuja. Kun he etenivät yhdeksän parhaan joukkoon majoreilla, pelaajat ansaitsivat 2000 dollaria kuussa”

Smooya jatkoi, että yhdeksännen sijan myötä pelaajien palkat nousivat kuitenkin noin 5000 dollariin kuukaudessa. Jos vuodenvaihteessa neuvoteltu kokoonpanon siirto Complexityyn olisi toteutunut, olisi palkka noussut 10 000 dollariin.

Smooya eteni kertomalla, että on vain noin 10 pelaajaa, jotka tienaavat 40 000 dollaria kuukaudessa. Vitalityn tähtipelaaja Mathieu “ZywOo” Herbaut on Butterfieldin mukaan yksi näistä pelaajista. Tämän palkkatason alapuolella on yleisempi 15 000-20 000 dollarin porukka.

Korkeimmat ansiot ovat Smooyan mukaan Aleksandr “S1mple” Kostylievilla ja Nikola “NiKo” Kovacilla, jotka molemmat tekevät noin 50 000 dollaria kuukaudessa. Voit katsoa klipin alta, jossa Smooya puhuu aiheesta.

Kuva: G2, Navi, Vitality Lähde: AFKGaming