SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suosittu tubettaja kokeili: tältä näyttää CS:GO 4400 FPS:llä
  • Toimitus

Suosittu tubettaja kokeili: tältä näyttää CS:GO 4400 FPS:llä

julkaistu: 23.10.2022 23:04

Tunnettu CS:GO-tubettaja 3kliksphilip taivutti PC-tietokoneensa tehot uuteen uskoon selvittääkseen mitä tapahtuu, kun Counter-Strike: Global Offensivea pyörittävän Source-pelimoottorin laittaa natisemaan.

Vaikka jo olemassa olevan uuden Source 2 -pelimoottorin saapumisesta peliin on huhuiltu jo pitkään, pyörii CS:GO käytännössä edelleen samalla pelimoottorilla kuin 18-vuotta sitten julkaistu Half-Life 2. Kevyempi moottori mahdollistaa kuitenkin sen, että hitaammillakin tietokoneilla voi päästä yli 60-100 fps:n (kuvan ruudulla per sekunti) rajan, jolla on kilpailullisessa Counter-Strikessä iso merkitys.

Kyky huomata kuvamäärissä eroa vähenee huomattavasti 100-200 fps:n jälkeen, joten peliin laitettu 400 fps:n raja on hieman absurdi suurudeltaan. Mitä tapahtuu jos menee sen yli?

Vastikää Nvidia julkaisi hämmästyttävän näytönohjainmonsterin, RTX 4090:n, joka maksaa lähemmäs 2000 euroa. Tehoissaan ja energiankulutuksessaan laite on omassa luokasssaan, kertoo muun muassa uutissivusto PCgamer.

Tubettaja 3kliksphilip päätti kokeilla myllyä Counter-Strikeen. Asennuksen jälkeen hän poisti asetuksista kaikki pelin tehokkuuteen vaikuttavat asiat, kuten HUD:n ja varjot, sekä vaihtoi 4K:n 720p kuvanlaatuun. Tuijottaessaan pelissä seinään, hän näki sen hämmästyttävällä 4400 fps:n määrällä.

Ehkä jonain päivänä löytyy vielä näyttö, joka osaisi renderöidä kyseistä tehoa, ja pelejä, jotka pyörisivät kyseisessä kuvamäärässä. Nykyään monet pelit alkavat mennä sekaisin, jos fps-määrä ylittää kohtuuden rajat. Yli 1000 fps:n kohdalla Counter-Strikekin alkaa bugailla, esimerkiksi hahmot alkavat liikkua nopeammin.

Suoraa pelillistä hyötyä 3kliksphilipin kokeilusta ei siis ole, mutta on se silti poikkeuksellinen saavutus CS:GO:n historiassa.

Kuva: Valve