SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomen paras CS:GO-joukkue selviää viikonloppuna
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Suomen paras CS:GO-joukkue selviää viikonloppuna

julkaistu: 15.08.2019 17:30

Counter-Strike: Global Offensive -pelin suomenmestaruus ratkotaan tänä viikonloppuna. Finaalipelit alkavat huomenna ja ratkaiseva ottelu pelataan lauantaina 17. elokuuta.

Kyseessä on eSM-finaali, joka pelataan Tubecon 2019 -tapahtumassa. Finaalissa pelaavat neljä Suomen CS:GOn kärkinimeä: SJ GamingHAVU GamingKOVA Esports sekä Helsinki REDS.

Turnauksen palkintopotissa on jaossa 10 000€, josta voittaja kuittaa itselleen 6500€. Koska kyseessä on virallinen eSM-turnaus, voittajajoukkue ristitään myös Suomen parhaaksi CS:GO-joukkueeksi.

Tämän lisäksi voittajajoukkue ansaitsee paikan syyskuussa Hartwall-areenalla järjestettävästä 100 000€ Arctic Invitational -turnauksesta. Täällä Suomen mestaria vastaan asettuu kovia nimiä maailmalta. Näitä ovat pohjois-amerikkalainen Cloud9, Otto “ottoNd” Sihvon edustama CR4ZY sekä brasilialainen FURIA Esports.

Huomenna alkavan SM-finaaliturnauksen aikataulu:

Pe 16.8 klo 14:30 – SJ Gaming vs Helsinki REDS (bo3)
Pe 16.8 klo 18:00 – HAVU Gaming vs KOVA Esports (bo3)
La 17.8 klo 10:30 – Pronssiottelu (bo3)
La 17.8 klo 14:00 – Finaaliottelu (bo3)

HREDS ja KOVA ansaitsivat paikkansa finaaliturnauksesta FEL:in (Finnish Esports League) CS:GO-liigan kuudennelta kaudelta (liiga kantaa nykyisin nimeä Elisa-Viihde CS:GO-liiga). SJ ja HAVU karsiutuivat turnaukseen Lantrek 2019 ja Vectorama 2019 -tapahtumissa niitetyn menestyksen myötä.

Turnauksessa mikä tahansa joukkue voi menestyä. Ennakkosuosikit HAVU ja SJ ovat edelleen vahvoja SM-ehdokkaita, mutta viimeaikoina jyväskyläläinen KOVA on myös näyttänyt kyvykkyytensä. Pari viikkoa sitten KOVA muun muassa ristittiin Assemblyjen CS-mestariksi (ks. uutinen).

Huomenna alkavia eSM-turnauksen otteluita voit seurata Elisa Viihteen omilta verkkosivuilta.

Lähde: eSM Kuva: Otto Jahnukainen / Assembly Summer 2019