SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomalaisvalmentajan suojattien yllätyksille loppu – Jimpphat ja ENCE nähdään Katowicen pudotuspeleissä
  • Perttu
    Leinonen

Suomalaisvalmentajan suojattien yllätyksille loppu – Jimpphat ja ENCE nähdään Katowicen pudotuspeleissä

julkaistu: 06.02.2024 23:53

IEM Katowice 2024 -turnauksen lohkovaihe saatiin tänään päätökseensä ja pudotuspeleihin yltäneet joukkueet ovat nyt selvillä. Miljoonan dollarin palkintopotilla varustetussa Counter-Strike 2:n huipputurnauksessa nähdään areenavaiheessa myös suomalaisväriä!

Tiistai-ilta huipentua kahteen suomalaisittain merkittävään otteluun. Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan Heroic kohtasi B-lohkon alakaavion finaalissa G2:n, jossa panoksena oli paikka pudotuspeleistä.

Samaan aikaan suomalaisorganisaatio ENCE ja Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ ottelivat B-lohkon yläkaavion finaalissa. Molempien pudotuspelipaikka oli jo varma, mutta voittajalle oli luvassa tie suoraan turnauksen välieriin.

Eilen maailman ykkösjoukkue Vitalityn pudottanut Heroic joutui tänään taipumaan G2:n käsittelyssä suoraan 2-0.

Avauskarttana pelattu Heroicin valitsema Vertigo meni G2:n nimiin 13-9. Tähtipelaaja Ilya “m0nesy” Osipov oli jälleen hirmuisella pelipäällä nakutellen avauskarttaan 19 tappoa, Nemanja “hunter-” Kovacin säestäessä nuorukaisen vierellä samalla tappomäärällä.

G2:n vei avaustapot Vertigossa tylyin 15-7 lukemin.

Toisena karttana vuorossa oli G2:n valitsema Nuke, johon suomalaisvalmentajan joukot tulivat piristyneenä sisään. Heroic siirtyi nopeasti 5-0 johtoasemaan, mutta sitten loppuivatkin ilonaiheet lyhyeen.

G2:n supertähti Nikola “NiKo” Kovac löi ison vaihteen silmään ja johdatti joukkueensa seitsemään perättäiseen terroristipuolen kierrosvoittoon.

Tästä ei Heroic enää toipunut vaan, kun G2:n sai CT-puolellaan täysostot pyörimään ja oli peli nopeasti taputeltu. Nuke lopulta G2:lle 13-8.

Heroic voitti ottelussa kaikki neljä pistoolikierrosta ja vielä pistoolikierrosten jälkeiset kierrokset, mutta taipui silti G2:lle selvin numeroin.

Samaan aikaan pelatussa ENCE-MOUZ ottelussa Jimpphatin joukot palauttivat suomalaisorganisaation takaisin maanpinnalle. ENCE oli kaatanut matkallaan lohkofinaaliin sekä Vitalityn, että G2:n, mutta nyt se kärsi murskatappion.

MOUZ voitti ottelun puhtaasti 2-0 antaen ENCE:lle ainoastaan kahdeksan kierrosvoittoa kahteen karttaan. MOUZ onnistui joukkueena loisteliaasti, kun taas ENCE:llä oli pahemman luokan vaikeuksia.

MOUZ voitti ensin ENCEn valitseman Vertigon 13-5 ja perään oman karttavalintansa Ancientin vieläkin tylymmin 13-3.

Jimpphat painoi nopeasti taputeltuun otteluun 26 tappoa ja ratingin 1.34.

Voitolla MOUZ ja Jimpphat matkaavat suoraan turnauksen välieriin odottelemaan vastustajaa puolivälieristä. Se saa lauantaina pelattavaan välierään vastaansa voittajan parista FaZe Clan-G2.

ENCE aloittaa oman pudotuspelitaipaleensa puolestaan jo perjantaina ottelulla Falconsia vastaan. ENCEn joukkueesta löytyy peräti neljä puolalaista pelaajaa, joten areenavaiheeseen siirryttäessä yleisöstä pitäisi olla iso etu ENCE:lle.

Kuva: MOUZ Lähde: HLTV