×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomalaisten matka Rion CS:GO-suurturnaukseen jatkuu – ENCElle tiukka tappio, GODSENT voittoon
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 28.04.2020 20:36

Rion CS:GO-suurturnauksen karsintoina toimiva ESL One: Road To Rio -turnaus jatkui taas tänään. Päivän avausotteluissa nähtiin myös suomalainen ENCE, joka otti mittaa ruotsalaisesta Ninjas in Pyjamasista. Suomalaisjoukkue on viime aikoina ollut lajin maailmanlistalla laskukiidossa, joten pääsy Rion suurturnaukseen olisi rohkaiseva merkki siitä, että suunnanmuutos on tulossa.

Ottelun ensimmäinen erä (Train) pelattiin tiukempaakin tiukemmissa merkeissä. Pisteitä jaettiin puolin ja toisin, jonka myötä erä ajautui lopulta jatkoajalle. ENCEn kivenkova peli ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan Ninjas in Pyjamas nappasi sen luvuin 22-19.

Toinen erä (Overpass) oli vielä tätäkin tiukempi, jos uskoa vain saattaa. Joukkueet olivat niin tasaväkiset, että kumpi tahansa olisi voinut nousta voittajaksi aina erän viimeisiin sekuntteihin asti. Suomalaisten iloksi erävoiton vei kuitenkin ENCE, joka tasoitti ottelun 1-1 tilanteeseen 19-17 -voitollaan.

Onkin helppoa kuvitella, että ratkaisevan erän (Inferno) alkaessa molempien joukkueiden hermot olivat kovilla. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu jo yli kolme tuntia, joten myös kestävyys nousi tärkeäksi tekijäksi. Suomalaisten löpö pääsi kuitenkin selvästi loppumaan, sillä Ninjas in Pyjamas ampaisi viimeisessä erässä karkuun ja vei selvän erävoiton luvuin 16-5, päättäen ottelun voittolukemiin 2-1.

Myös Jesse “zehN” Linjalan joukkue GODSENT otteli tänään ja peittosi tiukassa ottelussa Copenhagen Flamesin luvuin 2-1. GODSENT hävisi ensimmäisen eränsä luvuin 13-16, mutta kiri voittoon peitottuaan Flamesin kahdessa seuraavassa erässä tuloksilla 16-8 ja 16-14.

Tämän päivän otteluiden myötä ENCE on oman lohkonsa viidennes otteluvoitoin 1-2 ja GODSENT lohkonsa kuudes otteluvoitoin 1-1.

Suomalaisten taisto jatkuu taas huomenna. Tällöin GODSENT taistelee Northia vastaan klo 16:00, Otto “OttoNd” Sihvon joukkue C0ntact Gaming kohtaa  Mousesportsin klo 16:00 ja ENCE ottaa mittaa Complexity Gamingista klo 19:30. Ottelut ovat katsottavina suorana ESL:n Youtube– ja Twitch-kanavilta.

Lähde: ESL Kuvalähde: ENCE