SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomalaiset tänään kovan testin edessä – Miten käy Jesse “zehN” Linjalan ja ENCEn?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Suomalaiset tänään kovan testin edessä – Miten käy Jesse “zehN” Linjalan ja ENCEn?

julkaistu: 18.03.2020 17:00

ESL Pro Leaguen 11. kauden A-lohkosta Euroopassa löytyy ENCE sekä Jesse “zehN” Linjalan edustama GODSENT. Kumpikin suomalaisedusteinen joukkue hävisi aiemmin tällä viikolla liigan avausottelunsa.

ENCEn tason nostoa on odotettu kauan. Organisaation julkaisemissa Behind the Scenes -videoissakin joukkueen tekeminen on näyttänyt erilaiselta. EPL-avausottelussa ENCEä vastaan asettui maanantaina HLTV:n sijalla #27 oleva venäläisjoukkue, Team Spirit.

Kyllähän tämä nyt on voitettava?

Jos ENCEllä ei ole viimeaikoina mennyt hyvin niin ei ole Team Spiritkään jatkanu nousukiitoaan sitten joulukuun ESEA Global Challengen, joka järjestettiin Yhdysvaltojen Dallasissa.

ENCE vs Spirit -ottelun avauskartassa suomalaisjoukkue oli täysin hukassa häviten oman CT-puolensa 2-13 ja koko kartan, Infernon 2-16 lukemin. Toisessa kartassa meno näytti jo paremmaltam mutta Spirit otti kartan, ja sitä myöten otteluvoiton 16-14 lukemin.

Nopeaa sopeutumista vai kuherruskuukausi luvassa?

Team Vitality hiljattain julkisti joukkueen entisen pelinsisäisen johtajan, Alex “ALEX” McMeekin korvaajan. Joukkueeseen liittynyt Kévin ‘misutaaa’ Rabier ei tosin ottanut ALEXin roolia, vaan joukkueen kapteenina toimii nyt veteraanipelaaja Dan “apEX” Madesclaire.

Vitalityn ensimmäinen virallinen ottelu nähtiin toissapäivänä GODSENTiä vastaan. Täällä ranskalaisjoukkueen uusin lisäys Rabier vaikutti löytäneen paikkansa jo suhteellisen hyvin, Linjalan joukkueen kaatuessa 2-0 lukemin.

Myöhäisillan viihdettä

Molemmat suomalaisedusteiset EPL-ottelut pelataan tänään illalla. GODSENT kohtaa tanskalaisjätti Astraliksen kello 19 ja ENCE puolestaan Team Vitalityn kello 23.

Paperilla molemmat suomalaisedusteiset joukkueet pelaavat tänään tasokkaampia joukkueita vastaan kuin aiemmin tällä viikolla. GODSENT olisi tosin itse voinut muutamilla avainkierrosvoitoilla viedä aiemmin oman sarjansa Vitalitya vastaan 2-0. CS:GO-historian parhaana joukkueena pidetyllä Astraliksella ei myöskään ole mennyt hyvin viimeaikoina.

ENCEn tilanne ei vakuuttavalta näytä. Viimeaikaisten tulosten perusteella, etenkin Spirit-häviön jälkeen, voi ENCElle olla tänään luvassa kylmää kyytiä.

ENCEn ja Linjalan ottelut ovat katsottavissa englanniksi selostettuna ESL:n viralliselta Twitch-kanavalta tänään kello 19 alkaen.

Artikkelikuva: DreamHack