dreamhack 2018 ence voittaja
  • Toimitus

Suomalainen ENCE Dreamhack Open Winter 2018 voittoon

julkaistu: 02.12.2018 18:44

Turnaus on tullut päätökseen ja ansaituksi mestariksi nousi suomalainen ENCE. Kymmenestä pelatusta kartasta ENCE hävisi vain kaksi, kun avauspäivänä tuli tappio G2:sta vastaan ja OpTic sai yhden kartan napattua itselleen. Alkulohkossa ENCE sai kostonsa G2:lle alkulohkon ratkaisupelissä voittaen 2-0 ja edeten lohkosta jatkoon.

Tänään päivä käynnistyi pelillä Heroicia vastaan josta odotettiin erittäin tasaista vääntöä. Tanskalaiset eivät kuitenkaan päässeet pelin mukaan missään kohtaa lukuunottamatta es3tagia. Hommaa ei tietenkään helpottanut, kun sergej, Aerial ja allu olivat jälleen aivan tulessa. ENCE hoitikin sarjan suoraan kahdessa kartassa voittaen oman valintansa trainin 16-7 ja Heroicin valinnan nuken 16-9.

Finaalissa astui vastaan monet yllättänyt etelä-afrikkalainen Bravado. Tiimi otti turnauksen aikana erittäin vakuuttavia voittoja ja näytti tulevan hyvässä vireessä finaaliin, kaadettuaan välierässä ex6tence Galaxyn 2-0 (16-2, 19-17). ENCE ei kuitenkaan hidastanut yhtään päivän avauspelistään vaan kiristi tahtiaan entisestään. Koko tiimi nosti tasoaan ja ei antanut paljoa mahdollisuuksia trainissa voittaen terroristipuolen 10-5 ja lopulta koko kartan 16-9. Infernosta odotettiin tasaisempaa, koska ENCE ei sitä ole tähän mennessä turnauksessa pelannut ja Bravado näytti hyvältä siinä tänään e6tence Galaxya vastaan. Bravado oli kuitenkin täysi vastaantulija ja ENCE sulkikin viimeisen kartan nimiinsä 16-6 voittaen turnauksen.

Koko tiimi suoritti turnauksessa huipputasolla, mutta tiimin isoimmat tähdet olivat kuitenkin nuori sergej ja allu.

Sergej valittiin turnauksen mvp:ksi ja tämä on nuorukaisen vuoden toinen. Ensimmäinen tuli, kun Ence otti nimiinsä StarSeries & i-League Season 6 mestaruuden.

Turnauksen voitosta ENCE nettosi itselleen 50 000 dollarin pääpotin. Kyseessä on Encen vuoden neljäs turnausvoitto ja tulevaisuutta ajatelleen tuo varmasti lisää kutsuja kovatasoisempiinkin turnauksiin.