ETUSIVU / COUNTER STRIKE
StarSeries ohi suomalaisten osalta – NaVi liian kova ENCElle
  • Toimitus

julkaistu: 06.04.2019 17:35

Shanghaissa, Kiinassa, pelattavan Counter-Strike: Global Offensive StarSeriesin 7. kauden finaalien jatkopelit käynnistyivät perjantaina aamuna, mutta suomalaisen ENCEn peliä jouduttiin odottamaan lauantaihin asti. ENCE otti yhteen ukrainalaisen NaVin kanssa joka haki kostoa Katowicen Majorissa tulleesta 2-1 tappiosta.

Train

Avauskarttana nähtiin ENCEn valinta train, mutta NaVi oli se joka lähti karkumatkalle. Ukrainalaiset etenivät 7-1 johtoon ennenkuin ENCE sai tolkkua peliinsä ja alkoi kaventamaan peliä. Toiselle puolelle edettiin NaVin 8-7 johdossa. ENCE jatkoi hyvää menoaan CT:nä ja otti toisen puolen alkuun 11-8 johdon. NaVi vielä tasoitti pelin, mutta tämä ei riittänyt ja ENCE otti avauskartan itselleen 16-11.

Inferno

Siitä huolimatta, että kartta oli NaVin valinta oli ENCE silti ensimmäisellä puoliskolla niskan päällä. NaVi ei saanut CT puolellaan hyvää otetta pelistä ja ENCE johti tauolla 9-6.  NaVi voitti toisella puolella kolme ensimmäistä kierrosta ja tasoitti pelin 9-9 tilanteeseen. ENCE eteni tästä 11-9 johtoon, mutta seuraavalla kierroksella s1mple näytti jälleen miksi häntä pidetään maailman parhaimpana pelaajana. Ässä ja vakuuttava 1v4 varmisti NaVille kierroksen ja sekotti ENCEn pasmat. Suomalaisten peli alkoi näyttämään aivan päinvastaiselta kuin mitä tähän mennessä oli nähty ja NaVi otti kierrosta kierroksen perään. Toinen kartta päättyi lopulta NaVin 16-12 voittoon.

Overpass

Ratkaisevassa kartassa ENCE ei ollut vieläkään palautunut täysin edellisestä kartasta, muutamasta väläytyksestä huolimatta. NaVi oli kuitenkin täydessä latingissa ja tykitti itselleen kierrosta kierroksen perään. Ensimmäinen puoli päättyi NaVin johtoon 9-6. Toinen puoli sai karmean alun suomalaisten kannalta, kun ensimmäisen seitsemän kierroksen jälkeen oltiin jo NaVin pelipisteessä 15-7. ENCE pyristeli vielä muutaman kierroksen, mutta tämä ei riittänyt ja NaVi ratkaisi sarjan 2-1.

Electronic ja s1mple olivat NaVin kantavat tähdet ja ENCEstä kukaan ei päättänyt sarjaa positiivisilla tilastoilla paitsi sergej.

Heti perään NaVi otti yhteen Renegadesin kanssa turnauksen välierissä ja jatkoi samaa rataa mitä nähtiin ENCEä vastaan. Aussit olivat lopulta vain suupala NaVille, kun se nappasi finaalipaikan itselleen 2-1 voitolla. Finaalivastus selviää lauantain NRG-fnatic pelissä

Sunnuntai 7.4.2019

Finaali pelataan paras viidestä ja käynnistyy noin Klo 11.00. Finaalia voit seurata StarLadderin twitch-kanavalta.

Klo 11:00 NaVi – NRG/fnatic