SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Skandaalit eivät jätä CS:GO:ta rauhaan – Maailman parhaalla joukkueella eturistiriita
  • Sauli
    Rautiainen

Skandaalit eivät jätä CS:GO:ta rauhaan – Maailman parhaalla joukkueella eturistiriita

julkaistu: 23.10.2020 13:00

Counter-Strike Global Offensiven skandaalit eivät vaikuta päättyvän. Vasta kun yhteisö on hahmottamassa surullisenkuuluisan valmentaja-bugin laajuutta, on uusi paljastus ilmennyt.

CS:GO sivusto HLTV on yhteisön tunnetuin ja suosituin keskustelu- ja uutispalsta. Nyt sivuston johtoportaasta on paljastunut epäilyttäviä kytköksiä.

Sivuston on ostanut maailman parhaimman CS:GO-joukkueen tanskalaisen Astraliksen johtaja Jesper Sogaard. Paljastuksen laittoi liikkeelle CS:GO-asiantuntija Duncan “Thorin” Shields, joka twiittasi aiheesta.

Sogaardin yritys Better Collective osti HLTV:n tämän vuoden helmikuussa, mutta ei maininnut Sogaardin kytköksiä Astralikseen. Faktaa ei mainittu silloinkaan, kun sivusto alkoi julkaista yhä enemmän materiaalia, joka käsitteli tanskalaisjoukkuetta. Monet fanit ovat kutsuneet tapausta eturistiriidaksi, sillä HLTV:n omistajat voivat suosia sisällöllään Astralista.

Puolueettomuus vaarassa

Isoimpana ongelmana fanit pitävät sitä, että HLTV on ilmoittamatta toiminut Astraliksen johtajan omistuksessa. Samaan aikaan toimittajat ympäri maailman ovat uutisoineet käyttäen lähteenä HLTV:tä olettaen sen olevan neutraali.

Yksi HLTV:n seuratuimpia päivityksiä on joka maanantainen maailman ranking -lista, jonka tulokset määrittävät monien joukkueiden tasoa ja turnauskutsuja, sekä sitä, mistä joukkueista uutisoidaan ja mistä ei. Sillä ei ole väliä, onko Astralis todella maailman paras joukkue tällä hetkellä, vaan sillä, että rankingia ei voi katsoa enään puolueettomasti.

Thorin myös väittää, että Astraliksella on tanskalaisten journalistien kanssa sopimus, että he antavat eksklusiivisia haastatteluja ja tietoja joukkueesta vastapalveluksena siitä, etteivät toimittajat kirjoita Astraliksesta negatiivisesti. Tämä voi osaltaan selittää miksi tieto myynnistä ei ole paljastunut aiemmin

Better Collective, Astralis tai HLTV eivät ole vielä kommentoineet Thorinin paljastusta.

Kuva: Astralis