SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
SJ Gaming on Elisa Viihde CS:GO-liigan mestari – Matkaa Ruotsin 100 000 dollarin turnaukseen
  • Niko
    Nikkilä

SJ Gaming on Elisa Viihde CS:GO-liigan mestari – Matkaa Ruotsin 100 000 dollarin turnaukseen

julkaistu: 19.10.2019 22:13

Elokuussa alkanut, 40 000 euron palkintopotilla varustettu Elisa Viihde CS:GO-liiga päätettiin tänään Turussa järjestetyssä Grail Quest -tapahtumassa. Mestaruusottelussa toisensa kohtasivat SJ Gaming ja Helsinki REDS. Finaaliturnauksen voittajien ottelusta finaaliin edennyt SJ Gaming oli ottelun ennakkosuosikki, mutta toisaalta myös KOVA Esportsia riepotellut Helsinki REDS oli ehtinyt näyttämään kyntensä viikonlopun aikana. Kaksikon edellinen kohtaaminen Elisa Viihde -liigassa oli päättynyt SJ Gamingin voittoon luvuin 2-1.

Olikin kenties yllättävää, että ensimmäinen erä (Dust2) aloitettiin Helsinki REDSin hallinnassa. Joukkue kiri heti mielettömään 7-0 kärkeen ennen kuin SJ Gamingin onnistui netota ensimmäisen pisteensä. SJ Gaming kavensi lopulta eroa merkittävästi, parhaimmillaan lukuihin 12-9, mutta Helsinki REDS kiri taas vauhtiin päästyään erän voittoon luvuin 16-9.

Joukkue aloitti toisen erän siis vain erävoiton päässä turnauksen mestaruudesta. Ottelun toisena kenttänä oli kuitenkin Inferno, SJ Gamingin kenttävalinta. Kotikenttäetu siivitti joukkueen voittoputkeen heti erän alussa ja Helsinki REDS jäi taakse. Roiman tappioputken jälkeen Helsinki REDSin onnistui avata pistetilinsä tilanteen ollessa 0-6. Joukkue ei kuitenkaan yltänyt kuin 4-6 tilanteeseen kun SJ Gaming lähti taas rynnimään eteenpäin.

Erän puoliajalle lähdettiin kun pisteet olivat 11-4 SJ Gamingin hyväksi. Hengähdystauko antoi REDSille mahdollisuuden koota itsensä, ja joukkue lähti taas kirimään lähemmäs SJ Gamingin pistetiliä. Tilanne saatiinkin kurottua lukuihin 8-11, josta eteenpäin SJ Gaming ei kuitenkaan suostunut antamaan senttiäkään periksi. Erä päättyi lukuihin 16-8 ja SJ Gaming tasoitti ottelun lukuihin 1-1.

Viimeinen ja ratkaiseva erä (Nuke) alkoi Helsinki REDSin hallinnassa: Se ylsi 3-0 pisteisiin ennen kuin SJ Gamingin onnistui netota ensimmäistä pistettään. Joukkue kuitenkin tasoitti tilanteen nopeasi ja lähti kasvattamaan omaa keulaansa. Loppuerä kulki miltei sataprosenttisesti SJ Gamingin talutusnuorassa, joka taisteli erän ja samalla ottelun voittoon pistein 16-6.

Mestaruudestaan SJ Gaming palkittiin 7 920 eurolla ja paikalla  Ruotsissa järjestettävässä 100 000 dollarin DreamHack Winter Open -turnauksessa. Hopeasijalle yltänyt Helsinki REDS taasen palkittiin 5 280 eurolla.

Kuvalähde: Finnish Esports League