SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Shokkitappio: Aleksib ja Ninjas in Pyjamas ottivat takkiin maailman ranking #40 joukkueelta
  • Toimitus

Shokkitappio: Aleksib ja Ninjas in Pyjamas ottivat takkiin maailman ranking #40 joukkueelta

julkaistu: 11.03.2023 17:16

Ninjas in Pyjamas, jota johtaa suomalaiskapu Aleksi “Aleksib” Virolainen, koki vakavan tappion ESL Pro Leaguen C-lohkossa.

Toissapäiväisen Faze tappion jälkeen NIP joutui alempaan kaavioon, jossa vastaan asettui australialainen Grayhound – vastustaja, joka pitäisi kaataa yhdeksällä kerralla kymmenestä.

Ensimmäinen kartta Ancient menikin suunnitelmien mukaan, 16–2 lopputulos ei jättänyt mitään epäselväksi.

Toisen kartan eli Vertigon olisi pitänyt jäädä “paras kolmesta” -ottelun viimeiseksi, mutta Grayhound päättikin antaa myrskyvaroituksen. Vastustajan ylivoimaisen CT-puolen jälkeen NIP ei pystynyt enää tekemään paluuta karttaan; Vertigosta 9–16 takkiin ja ottelusarja ratkeaisi Miragessa.

Miragen ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja päättyi 8–7 Ninjojen eduksi. CT-puoli ei kuitenkaan toiminut Aleksib:n miehistön osalta alkuunkaan, sen ansiosta Grayhound karkasi 16–12 karttavoittoon ja vei koko ottelusarjan.

Häviöä tekee NIPille varmasti kipeää ja kertonee siitä, että ihan kaikki palaset eivät vieläkään ole kokoonpanossa kohdallaan tuoreiden rosterimuutoksien jäljiltä.

Jatkossa virheille ei ole varaa, sillä NIP pelaa jo tänään “viimeinen mahdollisuus” -kaaviossa. Ensimmäisenä vastaan asettuu paikkaajalla pelaava OG. Häviäjä lähtee kotiin, voittaja sinnittelee turnauksessa mukana ainakin vielä yhden ottelusarjan verran.

ESL Pro League Season 17 on viiden viikon mittainen turnaus, jossa maailman parhaimmat Counter-Strike-joukkueet kilpailevat 850 000 dollarin palkintopotista. Uudistetussa formaatissa joukkueet (yht. 32 kpl)  on jaettu neljään lohkoon, joissa jokaisessa on kahdeksan joukkuetta. Parhaat 16 joukkuetta etenevät pudotuspelien eri vaiheisiin lohkosijoitustensa perusteella.

Kuva: NIP