SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Shokkipaljastus – FURIA Esportsin CS:GO-pelaajilla naurettavan epäreilu sopimus organisaation kanssa
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Shokkipaljastus – FURIA Esportsin CS:GO-pelaajilla naurettavan epäreilu sopimus organisaation kanssa

julkaistu: 25.06.2019 13:16

Viime aikoina esportsin ympärillä on kuohunut pelaajasopimusten ja palkkioiden maksamisten välillä. Päällimmäisenä tietenkin mielessä Tfuen ja FaZe Clanin välinen kiista, joka on edelleen kesken.

Tämä viikko alkoi kuitenkin melkoisella paljastuksella, kun tunnettu lakimies Ryan Fairchild paljasti, että FURIA Esportsin CS:GO-joukkueen edellinen sopimus organisaation kanssa oli yksi historian huonoimpia sopimuksia ikinä. Tällä hetkellä joukkue majailee hltv-rankingin sijalla 7.

Dexerto.comin tietojen mukaan pelaajille maksettiin edellisen sopimuksen aikana vain 1400$ kuukausipalkkaa. Samalla pelaajien sopimuksen purkamisen hinnaksi oli määritetty räikeä 200 000$, joka käytännössä pakotti pelaajat pysyttelemään sopimuksessa, vaikka menestys olisikin avannut ovia parempaan diiliin.

Heikohkon kuukausipalkan lisäksi pelaajat saivat vain murusen turnausvoitoistaan, sillä organisaatio otti palkintorahoista aina 60% ja loppu 40% jäi pelaajien kesken jaettavaksi.

Tarkat tiedot sopimuksesta löytyvät Dexerto.comin sivuilta tästä.

Kyseessä on kuitenkin tällä hetkellä jo mennyt sopimus, sillä joukkue solmi FURIA Esportsin kanssa uuden, viisivuotisen sopimuksen juuri kesäkuun 21. päivä. On siis ainakin toivottavaa, että uusi sopimus on joukkueen pelaajia kohtaan reilumpi.

FURIA Esportsin André Akkari kommentoi uutta sopimusta ja sen pituutta sillä, että organisaatio haluaa tarjota pelaajilleen parempia mainontaan ja yhteistyökuvioihin sopivia diilejä ja näiden avulla tuomaan pelaajille entistä paremmin tuloja. Hän myös täsmensi, ettei uuden sopimuksen ”buyout” eli ulosostohinta olisi muuhun sopimuksen sisältöön nähden valtava.

Tällöin ei vielä vanhasta sopimuksesta tai siitä levinneistä huhuista ollut tietoa.

Pian kohun levittyä FURIA julkaisi virallisen lausuntonsa Twitterissä, jossa se kumosi väitteet edellisen sopimuksen epäkohdista. Organisaatio myös halusi korostaa arvostavansa pelaajiaan ja koko organisaatioperheen työskentelevän hyvissä merkeissä kohti tulevaisuutta.

Mikäli kuitenkin on uskominen Ryan Fairchildiä ja Dexerto.comin sivuilta löytyviä todisteita niin edellinen sopimus on kyllä ollut kaikkea muuta kuin reilu. Jäämme seuraamaan kuinka tilanne kehittyy, sillä asiasta on varmasti luvassa paljon puhetta etenkin sosiaalisen median puolella.

 

Luetuimmat nyt