SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Seuraava CS:GO LAN-tapahtuma ehkä jo elokuussa – “Jos mahdollista, se järjestetään”
  • Sauli
    Rautiainen

Seuraava CS:GO LAN-tapahtuma ehkä jo elokuussa – “Jos mahdollista, se järjestetään”

julkaistu: 23.06.2020 12:20

Elektronisen urheilun jättiläinen ESL on selvittänyt mahdollisuutta järjestää ensimmäisen CS:GO LAN-tapahtuman ESL One Colognen sitten maaliskuun ESL One Katowicen. E-urheiluturnaukset kokivat saman kohtalon kuin valtaosa tapahtumalan toimijoista. Koronavirustilanteen vuoksi yleisötapahtumat peruuntuivat loppukeväältä ja kesästä.

ESL on pohtinut kahta eri vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on jakaa turnaus maantieteellisiin alueisiin, joissa se pelattaisiin internetin välityksellä. Eli tapahtuma järjestettäisiin samaan tyyliin kuin muidenkin loppukevään isojen turnausten kohdalla kuten Blast Premierin ja Dreamhack Mastersin. Toinen vaihtoehto olisi järjestää tapahtuma Colognessa studioympäristössä elokuun lopussa.

“Jos on mahdollista järjestää LAN-tapahtuma, Cologne tulee olemaan LAN-tapahtuma”, ESL lähde kertoo CS:GO uutissivusto HLTV:n mukaan.

ESL seuraa tarkkaan koronaviruksen vaikutusta ympäri maailmaa. Hankalaksi lopullisen päätöksen tekee se, että osa maista höllentää rajoituksia samalla, kun toiset tiukentavat. Kansainvälisessä tapahtumassa tämä täytyy ottaa huomioon, jotta turnaus olisi turvallinen.

Alunperin yksi vuoden pääturnauksista piti järjestää 24 joukkueen kesken osana ESL Pro Touria, jolloin turnaus olisi osa isompaa turnaussarjaa. Jokaisesta turnauksesta joukkueet saisivat Pro Tour -pisteitä, joilla voi avata reitin yhä suurempiin palkintopotteihin. Tästä johtuen ESL haluaa varmistaa, että kaikki joukkueet ympäri maailmaa pääsevät turnaukseen, jos se järjestetään LAN-muodossa.

Alunperin ESL One Cologne piti järjestää 6.-12. kesäkuuta, mutta se siirrettiin Saksan viranomaisten päättäessä isojen tapahtumien olevan sallittuja vasta elokuun lopussa. ESL on jo ilmoittanut, että syksyn ESL Pro League järjestetään LAN-tapahtumana, jos matkustusrajoitteet eivät estä joukkueiden saapumista.

LAN-tapahtumien poissaolosta huolimatta e-urheilu on näyttänyt etulyöntiasemansa tapahtumien järjestämisen suhteen. Striimattujen nettiturnausten vuoksi ala on pysynyt pinnalla ja toimintakykyisenä, monien perinteisten urheilulajien ollessa armotta koronaviruksen kehityksen varassa.

Lue lisää ja lähde: HLTV Kuva: ESL