SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Sergej:n kanssa viimeksi pelannut CS-lupaus lähti yli vuodeksi kasvamaan armeijaan – Tekee nyt paluun
  • Perttu
    Leinonen

Sergej:n kanssa viimeksi pelannut CS-lupaus lähti yli vuodeksi kasvamaan armeijaan – Tekee nyt paluun

julkaistu: 01.03.2024 15:02

Liettualainen Rokas “Espiranto” Milasauskas kuului vielä 3-4 vuotta sitten CS:GO:n kuumimpiin tulevaisuuden nimiin. Espiranto pelasi tuolloin parhaina vuosinaan Valiance– ja CR4ZY-joukkueissa, joissa nuori pelimies teki itseään tunnettavaksi.

Joukkuekavereina Espirantolla oli Valiance aikoina mm. Nemanja “hunter-” Kovac ja Nemanja “nexa” Isakovic. Pelaajat, jotka ovat sittemmin nousseet koko maailmaan tietoisuuteen ja saavuttaneet useita huipputurnausvoittoja urallaan.

Suomalainen AWP-pelaaja Otto “ottond” Sihvo pelasi myös kyseisinä vuosina yhdessä Espiranton kanssa.

Muut pelaajat jatkoivat tietään eteenpäin CRAZY:sta ja Valiancesta. Espirantokin pelasi vielä C0ntact-joukkueessa yhdessä Marco “Snappi” Pfeifferin ja Lotan “Spinx” Giladin kaltaisten huippunimien seurana.

Sitten Espiranto katosi totaalisesti CS-skenestä. Nuorukaisen viimeisimmiksi joukkueiksi jäivät hähmyinen GORILLAZ-projekti ja Budapest Five. GORILLAZ-joukkueessa pelasivat myös Miikka “suNny” Kemppi ja Jere “sergej” Salo.

Seurasi puolentoista vuoden hiljaisuus, joka rikkoutui vasta tällä viikolla.

Espiranto oli ollut kotimaansa Liettuan asepalveluksessa viimeiset puolitoista vuotta etsimässä elämälleen uutta suuntaan. Liettualainen tiedotti asiasta X:ssä jakamassaan päivityksessä.

Samassa tiedotteessa Espiranto kertoi paluuaikeistaan CS:n pariin. Nuorukainen, jolla oli ollut poikkeuksellista lahjakkuutta peliä kohtaa, mutta jolta oli puuttunut menestymiseen vaadittava motivaatio oli löytänyt asepalveluksen aikana haluamansa: Uuden suunnan elämälleen.

“Minulla oli kaikenlaisia ongelmia. Minulta puuttui motivaatiota ja itsekuria, minun oli vaikea tehdä teoriaharjoituksia joukkueen kanssa, myöskin normaalit harjoitukset tuottivat ongelmia. Yksilöharjoittelusta en viitsi edes puhua, koska sitä minulla ei ollut laisinkaan. Ainoa asia, joka piti minut sillä tasolla oli puhdas lahjakkuus.”

Suoraa puhetta 22-vuotiaalta Espirantolta, joka vieraili HLTV:n haastattelussa pian julkaisemansa sosiaalisen median päivityksen jälkeen.

Espiranto valoitti haastattelussa myös syitä, miksi hän päätyi valitsemaan asepalveluksen.

“Rehellisesti sanottuna toivon, että olisin saanut rangaistuksen jo aikaisemmin kaikesta epäkypsyydestäni, koska silloin en olisi hukannut niin paljon aikaa kuin nyt. Olin hukassa, enkä tiennyt mitä tekisin elämälläni, valoa ei juurikaan näkynyt tunnelin päässä.”

“Päätin siis tehdä radikaalin päätöksen elämässäni. Se oli rehellisesti tee tai kuole ratkaisu minulle. En tiennyt yhtään mitä elämältäni halusin, mutta niin saattaa käydä kun elää mukavasti hyvää elämää.”

Armeija elämä opetti Espirantolle kurinalaisuutta ja laittamaan oman elämänsä prioriteetit kuntoon.

“Kun olin metsässä, kylmässä, nälissäni, väsyneenä ja äärimmäisten sääolosuhteiden armoilla yrittäen ajatella joitain positiivisia asioita päästäkseni karkuun todellisuudelta, ajattelin ja unelmoin aina paluusta CS:n pariin.”

“Nuo ongelmat joita minulla oli CS:n parissa, esimerkiksi rutiinien puute, löytyvät minulta nyt. Lisäksi minulla on itsekuria ja osaan käyttää aikani järkevästi. On niin monia asioita joita ennen vihasin, mutta nykyään rakastan niitä. Minulla on lisäksi pakkomielle siitä, että haluan tulla parhaaksi. Nyt asettamani tavoitteet ja oppimani taidot kertovat minulle sen, että pystyn siihen.”

Liettualainen toivoo, että uusi versio hänestä voi palata vielä takaisin CS:n huipulle. Seuraavat viikot Espiranto aikoo käyttää luodakseen itselleen kovat, mutta terveelliset CS-rutiinit.

Espiranto aikoo striimata omaa harjoitteluaan ja sen edistymistä tulevina viikkoina. Edellisestä kerrasta, kun nuorukainen oli osana tosissaan harjoittelevaa joukkuetta on kulunut kolme vuotta. Uskoa itseensä Espirantolla riittää siitäkin huolimatta.

“Vahvistan heikkouksiani ja hankin takaisin vahvuuteni, ja teen sitä vähintään kuukauden ennen kuin edes harkitsen liittymistä mihinkään joukkueeseen. Jos sen jälkeen minulle ei tule mitään vaihtoehtoja, jatkan grindaamista ja pelaamista niin kauan kunnes saan tarjouksia.”

Kuva: Valve Lähde: HLTV