SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Sääntökirja uudistui – Bannaako tiettyjen sanojen kirjoittelu Steam-profiiliin CS:GO-pelaajia?
  • Toimitus

Sääntökirja uudistui – Bannaako tiettyjen sanojen kirjoittelu Steam-profiiliin CS:GO-pelaajia?

julkaistu: 31.05.2023 08:43

CS:GO:n kehittäjä, peliyhtiö Valve, päivitti Terms of Service -pykäliä eli sääntökirjaa Steam-alustan osalta toukokuun alussa.

Sääntökirjan päivittämisen myötä uhkapelaaminen on nyt virallisesti kiellettyä Steamissa ensimmäistä kertaa. Kiellettyä toimintaa on lisäksi esimerkiksi mainostaminen, kilpailut, uhkapelaus, Steam-käyttäjän myyminen tai ostaminen ja niin edelleen. Tavoitteena uudistuksilla on muun muassa kitkeä sääntelemätön uhkapelaaminen CS:GO-skineillä.

Kaikki CS:GO-skini-kokoelmien omistajat ja kaupustelijat eivät ottaneet uudistusta kovin vakavasti, paitsi nyt, kun osa käyttäjistä on alkanut huomata saavansa banneja – tietämättä syytä.

Toissapäivänä tunnettu CS:GO-vaikuttaja Don Haci kirjoitti Twitterissä aiheesta ja valitteli Valven epäselvyyttä sääntökirjan suhteen. Häneen on ottanut yhteyttä useampi skinikauppias, joiden rahakkaat omistukset ovat nyt bannien takana, vaikka he ovat ainoastaan käyttäneet asiallisia kolmannen osapuolen sivustoja kaupittelussa, sääntöjen mukaisesti.

Don Hacin kommentin alle kerääntyi moni muukin vastaavien ongelmien takia; tili oli lukkojen takia, vaikka väärinkäytöksiä ei oltu harjoitetettu.

Osa pelaajista pohtii aiheutuisivatko bannit tiettyjen avainsanojen kirjoittamisesta Steamissa. Esimerkiksi kommentoimalla “trade, gamble, buy, sell” tai vastaavaa toisen pelaajan profiiliin, voisi saada väliaikaiset bannit.

Oli niin tai näin, jokin Steamin toiminto tällä hetkellä bannaa käyttäjiä, ja Valvelta odotetaan vastauksia. Ehkä kyseessä on jonkinasteinen “puhdistus” pahimmista väärintekijöistä ennen kesällä ilmestyvää Counter-Strike 2 -videopeliä, mikä on valitettavasti osunut viattomiinkin pelaajiin.

Lähde: Wingg Kuva: Valve