SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
S1mple kommentoi Cloud9:n huhuja – “En menisi ikinä joukkueeseen jossa on neljä venäläispelaajaa”
  • Perttu
    Leinonen

S1mple kommentoi Cloud9:n huhuja – “En menisi ikinä joukkueeseen jossa on neljä venäläispelaajaa”

julkaistu: 15.02.2024 15:07

IEM Katowicen turnauksen finaalin yhteydessä CS2-yhteisö sai kuulla odotettuja uutisia, kun Oleksandr “S1mple” Kostyliev kertoi James Banksin haastattelussa suunnittelevansa paluuta kilpakentille CS2:n ensimmäisen major-turnauksen jälkeen. PGL Major Copenhangen -turnaus alkaa maaliskuun puolessa välissä.

Kaikkien aikojen parhaan Counter-Strike: Global Offensive -pelaajan ilmoitus otettiin innolla vastaan CS2-yhteisössä. Ukrainalainen supertähti ei ole pelannut vielä ainuttakaan virallista ottelua uudessa CS2:ssa, sillä S1mplen viimeiseksi turnauksessa ennen taukoa jäi ESL Pro League kausi 18:sta, joka pelattiin vielä CS:GO:ssa.

Legendan statuksella operoiva S1mple antoi IEM Katowice -turnauksen yhteydessä myös haastattelun Players -sivuston toimittajalle Sofiia Pikhalolle, jossa ukrainalainen kommentoi mm. huhuja, jotka olivat viemässä AWP-pelaajaa Cloud9:n riveihin.

S1mplen vastaus kysymykseen siitä, että onko supertähden seuraava osoite Cloud9 oli odotettu.

“En menisi ikinä Cloud9:n, kun siellä pelaa neljä venäläistä pelaajaa. En tiedä ymmärtävätkö ukrainalaiset tämän vai eivät, mutta minusta jokaisen ukrainalaisen tulisi ymmärtää tämä. Ei ole ollut eikä tule olemaan keskusteluja Cloud9:n kanssa.”

S1mplen mahdollista uutta osoitetta onkin spekuloitu siitä lähtien, kun supertähti ilmoitti paluu-aikeistaan. Fakta on kuitenkin se, että S1mple on edelleen Natus Vinceren pelaaja.

Tämä nostattaakin esille kysymyksen, mitä Natus Vincere aikoo tilanteelle tehdä. S1mplen jäädessä määrittelemättömäksi ajaksi tauolle viime vuoden lokakuussa, NaVi hankki hänen tilalleen AWP-pelaajan tontille nuoren ukrainalaisen Ihor “w0nderful” Zhdanovin, joka on esiintynyt loistavasti ja ottanut vakuuttavin ottein oman paikkansa joukkueesta.

S1mpleltä kysyttiin myös hänen mielipidettään W0nderfullista. Oliko kyseessä kelvollinen pelaaja korvaamaan hänet?

“Jos puhumme minun korvaamisestani, niin silloin ei, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Olin todella vakuuttunut siitä kuinka hän pelasi. Tappiot joita NaVi on kokenut eivät ole olleet ainakaan hänen vikansa.”

Spekulaatioissa on pyörinyt myös ideoita siitä voisiko S1mple korvata NaVin aktiivisessa kokoonpanossa Mihai “iM” Ivanin ja siirtyä pelaamaan enemmän rifle-pelaajan rooliin. Ukrainalainen kertoi aikaisemmin viime vuonna halustaan ja kiinnostuksestaan pelata rifle-pelaajana.

Tämän vuoden puolella huhuissa on pyörinyt myös, se että Valeriy “b1t” Vakhovskiy olisi jättämässä NaVin major-turnauksen jälkeen. Tällöin joukkueessa olisi tilaa jälleen yhdelle pelaajalle ilman, että ketään jouduttaisiin siirtämään pois S1mplen tieltä.

21-vuotias ukrainalainen B1t on kuitenkin ollut yksi joukkueen parhaimmista pelaajista jälleen vuonna 2024, joten NaVi todennäköisesti haluaisi pitää kyllä hänestä kiinni.

Joka tapauksessa, S1mple on pelaaja, jolle mikä tahansa joukkue haluaisi tehdä tarvittaessa tilaa. Erityisesti Natus Vincere, jota S1mple on edustanut aina vuodesta 2016 alkaen.

Mielenkiintoinen tilanne, josta tihkuu varmasti lisätietoja viimeistään CS2:n ensimmäisen major-turnauksen jälkeen.

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoimalla Natus Vincerellä on edessään iso mietinnän paikka.

Kuva: ESL FACEIT GROUP Lähde: Players