SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ruotsalaisorganisaatio GODSENT värväsi CS:GO-naisjoukkueen
  • Niko
    Nikkilä

Ruotsalaisorganisaatio GODSENT värväsi CS:GO-naisjoukkueen

julkaistu: 23.08.2021 15:30

Monista e-urheilujoukkueistaan tunnettu ruotsalainen GODSENT julkisti eilen uuden joukkueensa. Organisaatiolla on jo ennestään edustusta CS:GOssa, League of Legendsissä, Call of Duty & PUBG Mobilessa sekä League of Legends Wild Riftissa.

GODSENT tunnetaan myös FunPlus Phoenixin CS:GO-joukkueessa pelaavan Jesse “zehN” Linjalan entisenä kotina.

Eilen julkistettu kokoonpano on organisaation ensimmäinen naispuolinen CS:GO-joukkue. GODSENTilla on jo ennestään kaksi naispuolista PUBG Mobile -joukkuetta, sekä viime vuonna muodostettu ja lakkautettu Valorant-joukkue.

Uuteen CS:GO-rosteriin kuuluvat:

  • Vanessa “Nessa” Ahlström
  • Ana “Zana” Queiroz
  • Aurora “Aurora” Lyngdal
  • Mayline-Joy “Astra” Champliaud
  • Hege “Hedje” Botnen

Kokoonpano kilpaili aiemmin BiFrost Blue -joukkueessa.

Naispelaajat ovat yhä merkittävä vähemmistö niin CS:GOssa kuin e-urheilussa ylipäätänsäkin. Erillisten naisjoukkueiden ja -liigojen tarkoituksena on paitsi normalisoida naispelaajien läsnäoloa, myös luoda turvallisempi ja vieraanvarainen kilpaympäristö.

Osa naisjoukkueista pelaa myös tavallisissa kilpaympäristöissä, mutta merkittävää menestystä sieltä ei ainakaan vielä ole ansaittu. Kun kuitenkin ottaa huomioon naispelaajien vähemmistöaseman, on mitä todennäköisintä, että maailmantason naisjoukkueiden ja -pelaajien menestys vaatii pitkäjänteistä ja kärsivällistä työtä, johon GODSENTin kaltaiset julkistukset kuuluvat.

Lähde: GODSENT, BiFrost Blue Kuvalähde: GODSENT

Tuoreimmat uutiset: