SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ranskalainen CS-legenda vaihtaa peliä Valorantiin
  • Aleksi
    Majander

Ranskalainen CS-legenda vaihtaa peliä Valorantiin

julkaistu: 30.06.2021 11:00

Ranskalainen Counter Strike -legenda Nathan ”NBK-” Schmitt ilmoitti myöhään eilen illalla vaihtavansa peliä Valoranttiin. Vuodesta 2009 kilpaillut NBK on yksi maailman tunnetuimpia pelaajia ja ehti tienata urallaan yli 800 000 dollaria palkintorahoja.

Nathan aloitti uransa vain viisitoistavuotiaana vuonna 2009 Counter Strike Sourcen parissa, mutta löysi todellista menestystä vasta vuodesta 2013 eteenpäin siirryttyään CS:GO:n pariin. Uransa kohokohdat hän löysi vuodesta 2015 vuoteen 2017 pelatessaan ranskalaisessa EnvyUs joukkueessa. Joukkue ehti tänä aikana voittaa muun muassa romaniassa pelatun Major-turnauksen ja 800 000 dollarin WESG turnauksen. Tämän jälkeen hänen uransa jatkui ensin G2:ssa ja sitten Vitalityssä.

Suomalaisille Schmitt on varmasti parhaiten tuttu OG:n Counter Strike joukkueen perustajajäsenenä yhdessä Aleksi ”aleksib” Virolaisen kanssa. Joukkue perustettiin joulukuussa 2019 ja NBK ehti kilpailla siinä helmikuuhun 2021, ennen kuin hänet siirrettiin pois avauskokoonpanosta. Penkille jäämisen jälkeen joukkue antoi hänen kilpailla Double Poney kokoonpanossa, joka jäi hänen CS:GO uransa viimeiseksi.

Eilen illalla NBK julkaisi videon, jossa hän kertoi pelinvaihdosta seuraavasti: “Olen tehnyt kaiken aina pienemmistä laneista Major-turnausten voittoon. Elin läpi suurten pettymysten ja uskomattomien voittojen. Counter Strike antoi minulle kaiken, ja minä annoin sille elämäni. Se ura elää aina muistoissa, mutta nyt on aika valloittaa uusi peli.” Koko videon voi katsoa alla olevasta twiitistä.

NBK ei ole ensimmäinen huippunimi, joka on päättänyt vaihtaa peliä, mutta on varmasti tunnetuin eurooppalainen pelaaja, joka tähän mennessä on tehnyt loikan. Valorant on erityisesti houkutellut amerikkalaisia pelaajia, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kilpailla vähemmällä matkustelulla ja monet kokevat sen tarjoavan paremman tulevaisuuden kuin Counter Strike. Pohjois-Amerikasta peliin ovat lähteneet muun muassa Major-voittajat Timothy ”autimatic” Ta ja Spencer ”Hiko” Martin, sekä suosittu Nicholas ”nitr0” Cannella

Nathan ei ole vielä julkaissut vielä mitään suunnitelmia tulevasta joukkueestaan. Pelin maailmanmestaruuskiertueen viimeinen osakilpailu käynnistyi jo tällä viikolla, eli oletettavasti NBK nähdään pelikentillä vasta vuonna 2022.

Lähde: Dotesports
Artikkelikuva: NBK Twitter