SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Pudotuspelit polkaistaan käyntiin BLAST:n huipputurnauksessa – Aleksib:lle haetaan vastustajaa huomiseen välierään
  • Perttu
    Leinonen

Pudotuspelit polkaistaan käyntiin BLAST:n huipputurnauksessa – Aleksib:lle haetaan vastustajaa huomiseen välierään

julkaistu: 14.06.2024 10:33

BLAST Premier Spring Final -turnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen ja joukkueet siirtyvät pelaamaan OVO Arena Wembleyihin yleisön eteen.

Perjantaina luvassa on kaksi todella mielenkiintoista puolivälieräottelua, joista haetaan vastustajia välierissä odotteleville Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustamalle Natus Vincerelle ja Spiritille.

Pelaajatcom näyttää jälleen päivän molemmat ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan. Perjantai-illan huippujännittävät kamppailut selostaa Aleksi “oonraimo” Takkinen ja kommentaattorin viitan ylleen pukee Olli “sLowi” Pitkänen.

Päivän ottelut:

FaZe Clan-Vitality 18:00

Perjantai-illan ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät kaksi turnauksen isointa ennakkosuosikkia FaZe Clan ja Vitality.

Kumpainenkin joukkueista epäonnistui hieman yllättäen nappaamaan omasta lohkostaan suoraa välieräpaikkaa.

FaZe Clan hävisi eilen Aleksib:n johdattamalle Natus Vincerelle A-lohkon finaalissa 2-1.

Vitality koki puolestaan yllätystappion Virtus.pro:lle B-lohkon avausottelussa 2-1 lukemin. Se onnistui kuitenkin lunastamaan eilen itselleen pudotuspelipaikan kaadettuaan G2:n 2-1.

Vitality lähtee huipputasaiseen otteluun pienenä ennakkosuosikkina. Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna toisensa kaksi kertaa ja voitot ovat tasan 1-1.

Kööpenhaminan major-turnauksessa FaZe Clan vei voiton 2-1, mutta ESL Pro Leaguessa Vitality sai revanssinsa, kun se oli vahvempi puhtaasti 2-0.

FaZe Clan poistaa karttavedossa Dust2:n tai Anubiksen. Kartat joissa sillä on molemmissa voittoprosenttina pyöreät nolla. Näin ollen Vitalityn valinta kohdistuukin mitä todennäköisimmin siihen karttaan näistä, jota FaZe Clan ei poista.

Vitality poistaa puolestaan Ancientin, minkä jälkeen FaZe Clanin valinta lienee Inferno tai Nuke.

Vitality saa karttavedosta huomattavasti enemmän etua FaZe Claniin nähden, mikä nostattaa sen osakkeita voiton suhteen.

Arvio: Karttaveto suosii sen verran paljon Vitalitya, että se painelee tästä jatkoon. Mathieu “ZywOo” Herbautin johdolla Vitality välieriin 2-0 Spiritia vastaan.

Astralis-Virtus.pro 21:00

Perjantai-illan toisessa puolivälieräottelussa haetaan vastustajaa Aleksi “Aleksib” Virolaiselle ja Natus Vincerelle huomiseen välierään.

Astralis kärsi A-lohkon avausottelussa selvän 2-0 tappion juurikin NaVia vastaan. Se onnistui kuitenkin eilen kellistämään helpohkosti SAW:n ja varmistamaan itselleen pudotuspelipaikan.

Virtus.pro yllätti puolestaan B-lohkon avauksessa Vitalityn, mutta taipui eilen Spiritin käsittelyssä suoraan 2-0.

Tanskalainen Astralis lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina. Se on ollut joukkueista viime aikoina huomattavasti paremmassa kunnossa.

Virtus.pro:n otteet ovat ailahdelleet läpi kauden suuresti. Joukkueesta löytyy kuitenkin rutkasti taitoa, joka yhdistettynä sen omintakeiseen pelitapaan tekee siitä aina vaikean vastustajan.

Karttaveto suosii hieman enemmän Astralista. Virtus.pro poistaa Nuken ja Astralis Anubiksen.

Astraliksen valinta on todennäköisesti Ancient, jossa sen voittoprosentti on mukavat 78.

Virtus.pro on pelannut paljon Infernoa ja Vertigoa, mutta molemmissa sen tulokset ovat olleet laihoja viime aikoina. Mirage on sille myös hyvä kartta, mutta se sopii myös Astralikselle loistavasti.

Arvio: Tasainen match-up. Virtus.pro on kuitenkin joukkueista tällä hetkellä kauempana omasta parhaasta tasostaan. Astralis jatkoon 2-1.

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV