SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
aleksib b1t
  • Perttu
    Leinonen

Pudotuspelipaikasta taisteleva Aleksib: “On hienompaa voittaa loistavalla joukkuepelillä kuin pelkästään yksilötaidoilla.”

julkaistu: 24.03.2024 13:03

Kööpenhaminassa CS2:n ensimmäisen major-turnauksen räväkästi aloittanut Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama Natus Vincere pelaa tänään kolmannen kerran paikasta pudotuspeleihin. NaVi aloitti oman urakkansa turnauksen toisesta vaiheesta Elimination Stagelta ja se kaatoi ensimmäisenä ottelupäivänä TheMongolzin ja G2:n.

NaVi pääsikin näin ollen hakemaan pudotuspelipaikkaa 2-0 saldolla. Turnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluva Spirit oli kuitenkin liian paha pala purtavaksi. Spirit kaatoi NaVin perjantaina 2-0.

Seuraavaksi 2-1 saldolla pelanneiden pudotuspelipaikka-ottelussa vastaan asteli Cloud9. Eilen pelattu ottelu päättyi sekin myös NaVin tappioon, kun Cloud9 oli vahvempi lukemin 2-1.

Tänään Aleksib:n joukot metsästävät tarvittavaa kolmatta voittoa viimeisessä mahdollisessa paikassa brasilialaista paiN Gamingia vastaan.

Pelaajatcom näyttää NaVin ja paiN Gamingin välisen ottelun Twitch-kanavallaan! Selostamossa katsojia viihdyttävät Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Aleksi “allu” Jalli.

Aleksib kommentoi joukkueensa otteita HLTV:n haastattelussa G2-ottelun jälkeen Elimination Stagen avauspäivänä.

Virolaiselta tiedusteltiin haastattelussa hänen vakuuttavasta saldostaan entisiä joukkueitaan vastaan ja hänen tekemästä työstään tulokas AWP-pelaajien kanssa.

Miten Virolainen onnistuu aina kaivamaan voiton ex-seuroistaan? Entä millainen valmistautuminen NaVilla on otteluihin, onko kaikki mietitty valmiiksi pienimpiä yksityiskohtia myöden?

“Rehellisesti sanottuna minulla ei ole aavistustakaan. Paitsi G2-pelissä meillä oli sellainen aura, että tulemme voittamaan. Emme vain jotenkin onnistuneet häviämään sitä ottelua vaikka heillä oli vahva niskalenkki meistä.”

“En sanoisi, että meillä on kaikki suunniteltua pienintä yksityiskohtaa myöden. Olemme hyviä sopeutumaan. Yleinen pelisuunnitelmamme on aina hyvä, mutta sitten se riippuu aina yksittäisistä suorituksista ja siitä, kuinka kommunikoimme toisillemme. Nyt kun voitimme molemmat BO1-ottelut se tuntuu tottakai hyvältä, mutta se ei tullut helpolla ja sitä emme saa unohtaa. Meillä on yhä paljon asioita korjattavana.”

“Tuntuu aina hyvältä ottaa voitto vastustajasta, kun tiedät, että se tuli hyvällä joukkuepelillä ja luottamisella omaan systeemiin. Se tuntuu paremmalta, kuin voitto yksilösuorituksilla.”

Lopuksi Aleksib:ltä kysytään vielä työskentelystä nuorien AWP-pelaajien kanssa. Aikaisemmin G2:ssa suomalainen pelasi ensimmäisiä askelia tier1-tasolla ottaneen Ilya “m0nesy” Osipovin kanssa. Ninjas in Pyjamasissa oli edessä sama tilanne, kun Aleksib:n vierellä pelasi niin ikään ensimmäisiä askeliaan ykköstason turnauksissa ottanut Danil “headtrick” Valitov.

Natus Vinceressä sama kuvio toistui, kun nuori Ihor “w0nderful” Zhdanov korvasi kaiken nähneen ja kokeneen Oleksandr “s1mple” Kostylievin, joka jäi tauolle kilpapelaamisesta.

“Minulla on ollut paljon eri AWP-pelaajia ja useasti, kun kyseessä on ollut tulokas AWP-pelaaja ja he ovat alkaneet pelata kanssani niin he eivät ole pelanneet Nukea. M0nesy, Headtr1ck, jopa mantuu ja nyt w0nderful, he ovat aina kaikki bannineet Nuken. En sano, että olen opettanut heille kaiken tästä kartasta, mutta yleensä he työskentelevät kanssani, valmentajan kanssa ja itsenäisesti. Se on aina pitkä prosessi ja mukavaa nähdä näiden nuorten lahjakkuuksien kehittyvän.”

“W0nderful kehittyy kokoajan. Hän oli yksi syistä miksi onnistuimme nousemaan tappioasemasta voittoon G2:sta vastaan terroristipuolella. On mukavaa nähdä hänen kehittyvän.”

Kuva: PGL Lähde: HLTV