SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Pariisin majoreiden tarrat maistuivat CS-yhteisölle kuin kaurapuuro hullulle
  • Perttu
    Leinonen

Pariisin majoreiden tarrat maistuivat CS-yhteisölle kuin kaurapuuro hullulle

julkaistu: 11.01.2024 23:21

BLAST.tv Paris Major 2023 -turnaus tullaan muistamaan historian viimeisenä Counter-Strike: Global Offensive -pelin major-turnauksena. Turnaus nousi historian kirjoihin myös kaikkien aikojen menestyksekkäimpänä, mitä tulee pelissä käytettävien tarrojen myyntiin. Turnaus nousi täysin omaan luokkaansa myyntien suhteen.

Major-turnaukseen pääsy on jokaiselle joukkueelle kultakaivos. Palkintopotti on käytännössä sivuseikka, kun ruvetaan puhumaan kylmästi rahasta. Esimerkiksi Pariisin major-turnauksen palkintopotti oli 1.25 miljoonaa dollaria, mutta tarrarahoja jaettiin joukkueiden kesken peräti yli 110 miljoonan dollarin edestä. Tiedot ovat peräisin HLTV:n ja Dust 2 Brasilian saamista useista joukkuelähteistä.

Lähteiden tiedot ovat varmasti lähellä totuutta, sillä jo vuosina 2021-2022 pelatut PGL:n järjestämät Tuhkolman ja Antwerpenin major-turnaukset keräsivät tarrarahoja yhteensä yli 70 miljoonan dollarin edestä. Tämä käy ilmi Valven tuolloin julkaisemasta blogitekstistä.

110 miljoonaa on siis keskimäärin 4.5 miljoonaa per joukkue Pariisin majoreilta. Tämä on yli kahdeksan kertaa enemmän kuin mitä turnauksen voitosta maksettiin Vitalitylle (500 000 dollaria).

Jokaisen joukkueen tarroilla tienaama summa vaihtelee kuitenkin jokaisen kapselin myynnin mukaan. Kapselit jaetaan tasan kahdeksan joukkueen kesken (joukkuekapseli) tai 40 pelaajan (allekirjoituskapseli).

Major-turnauksen Contender-vaiheen joukkueet nappasivat suurimman saaliin potista. Jokainen joukkue kahmi itselleen noin 4.5 miljoonan dollarin potin plus 250 000 dollaria pelaajaa kohti. Tähän kuuluivat mm. suomalaisorganisaatio ENCE ja saksalaisorganisaatio MOUZ.

Legends-vaiheen joukkueet tienasivat puolestaan 3.5 miljoonaa dollaria per joukkue ja lisäksi 200 000 dollaria per pelaaja.

Challengers-vaiheen joukkueet vastaavasti 2.6 miljoonaa dollaria per joukkue ja 200 000 dollaria per pelaaja.

Tarrojen poikkeuksellisen suurta myyntiä auttoi se, että ne olivat tarjolla lähes viisi kuukautta. Tämä johtui siitä, että Pariisin major-turnaus oli vuoden 2023 ainoa major-turnaus, koska Counter-Strike 2 odotteli jo nurkan takana kesän jälkeen.

Vastaavia myyntimääriä tarrojen osalta tuskin nähdään tulevaisuudessa, sillä major-turnauksia järjestetään jälleen kaksi vuosittain, nyt kun CS2:n on saatu ajettua sisään.

Tämä kuitenkin korostaa sitä, kuinka tärkeä major-paikka on organisaatioille. Himoittuun turnaukseen pääsystä taistellaan kynsin ja  hampain sillä palkinto on todellinen. Seuraava major-turnaus on maaliskuussa Kööpenhaminassa, kun PGL järjestää CS2:n ensimmäisen major-turnauksen.

Kuva: BLAST Lähde: HLTV