SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ovatko CS:GO-matsit tuntuneet epäreiluilta? – Vika voi olla Valven möhläyksessä
  • Niko
    Nikkilä

Ovatko CS:GO-matsit tuntuneet epäreiluilta? – Vika voi olla Valven möhläyksessä

julkaistu: 01.05.2021 17:15

Advertisement

Yksi mielekkään kilpapelaamisen tärkeimmistä tekijöistä on otteluiden tasapuolisuus. Niinpä useat pelit käyttävät monimutkaisia ja elintärkeitä laskukaavoja, joiden perusteella pelaajat asetetaan otteluihin saman tasoisten pelaajien kanssa.

CS:GOssa yksi tämän laskukaavan osatekijöistä on niin kutsuttu Luottamuskerroin eli Trust Factor. Se rankkaa pelaajia mm. toksisen käytöksen ja huijaamisen perusteella ja pariuttaa nämä samantasoisten pelaajien kanssa. Myös pelaajan koko Steam-tilin käytös otetaan huomioon kerrointa laskiessa.

Eilen pelin virallinen Twitter-tili kuitenkin paljasti, että järjestelmän kanssa on ollut vakavia ongelmia, eikä Trust Factor ole toiminut oikealla tavalla. Tämä on voinut johtaa tilanteisiin, joissa hyväkäytöksiset pelaajat laitetaan samaan otteluun huonomaineisten pelaajien kanssa.

Vian kestoa ei ole paljastettu, mutta pelaajat itse ovat arvioineet Trust Factorin olleen rikki parista viikosta useaan kuukauteen. Tiedotteeseen vastattiinkin pyynnöillä reagoida peliä vaivanneisiin huijaajiin aiempaa tehokkaammin.

Vika on nyt saatu korjattua, eli otteluiden laadun tulisi taas olla normaalilla tasollaan.

Lähde: CS:GO Kuvalähde: Valve