×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Otto “OttoNd” Sihvo ja CR4ZY hopealle DreamHack-turnauksessa – Mestaruushaaveet syttyivät ja kuolivat kesken ottelun
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 16.12.2019 08:00

DreamHack Open Sevilla -CS:GO-turnaus päättyi myöhään tänä iltana Espanjan Sevillassa. Turnaukseen otti osaa yhteensä kahdeksan joukkuetta ympäri maailmaa, jotka taistelivat keskenään 100 000 dollarin palkintopotista. Suomea turnauksessa edustivat Otto “ottoNd” Sihvon kotijoukkue CR4ZY ja Jesse “zehN” Linjalan kotijoukkue GODSENT.

CR4ZY ja GODSENT kohtasivat toisensa aiemmin tänään järjestetyssä semifinaaliottelussa, joka päättyi 2-1 lukemiin CR4ZYn hyväksi. Tämä eteni turnauksen finaaliin, jossa sitä vastassa oli tanskalainen North, joka oli kaatanut semifinaaliottelussaan espanjalaisen MAD Lionsin 2-1.

Finaaliottelu alkoi CR4ZYn kannalta kurjasti, Northin dominoidessa ensimmäistä erää (Mirage) täysin. Tanskalaiset eivät antaneet vastustajalleen lainkaan siimaa, vaan luistelivat suvereenisti erän voittoon luvuin 16-4. Tässä vaiheessa tilanne näytti todella pahalta CR4ZYn kannalta, sillä toinen peräkkäinen häviö tarkoittaisi kultasijan lipuamista läpi sormien.

Toista erää (Vertigo) edeltänyt tauko kuitenkin riitti pelisuunnitelman uudelleenrakentamiseen, ja CR4ZY aloitti sen aivan uudenlaisella puhdilla. Erä käynnistyi eurooppalaisjoukkueen 3-0 avauksella, ja vaikka North onnistuikin kirimään aivan joukkueen vanaveteen, ei se tällä kertaa riittänyt voittoon. CR4ZY tasoitti ottelutilanteen toisessa erässä pistein 16-13.

Kolmas ja ratkaiseva erä (Dust2) käynnistyi siis varsin jännittävissä tunnelmissa, kun puitteet CR4ZYn tuhkimotarinalle oli pedattu. Ikävä kyllä aiemmin löytynyt puhti näytti tässä vaiheessa kuluneen loppuun, ja joukkueen peli muistutti taas enemmän ensimmäisen erän haparointia. CR4ZY pysyi kunnioitettavasti pelissä mukana, mutta viimeinen erä päättyi lopulta Northin voittoon pistein 16-8.

North palkittiin mestaruudestaan 50 000 dollarilla, kun taas CR4ZY sai hopeasijastaan 20 000 dollaria. Jaetulle 3.-4. sijalle yltäneet MAD Lions ja GODSENT taasen palkittiin 10 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: DreamHack